-

Kumar nedir - kumar bağımlılığının zararları ve etkileri

26 Nisan 2012 Perşembe yazildi.
Sponsorlu Bağlantılar

Günümüzde yavaş yavaş legalleşmeye başlayan,kimsenin çekinmeden,sıkılmadan,utanmadan yapmış olduğu bir nevi haksız kazançtır.Devletlerin bile sayısal loto,süper loto,spor toto,iddaa adı altında oynatmış olduğu,adını da şans oyunları olarak koyduğu bu oyunlar kumarın legalleştirilmeye başlatıldığının bir göstergesidir.

İnsanlar bu zamana kadar kumara masa başında cebindeki parayı çoğaltmak olarak gördükleri için devletin oynatmış olduğu kumarı daha kabul edilebilecek bir şey olarak görüyorlar.
Kumar da diğer kötü alışkanlıklar gibi (sigara,alkol …vs) bir süre sonra bağımlılık yaratır.Hatta bu batağın içine girdikten sonra kaybettiğiniz para bile o anda yaşadığınız adrenalin ve heyecanın size keyif vermesi yüzünden size mutsuzluk vermez.Eğer bu olayı yaşamaya başladıysanız artık o yoldan çıkışın olmadığının bir göstergesidir.

Kumar,haksız bir kazançtır dedik.Çünkü insanların alın teriyle,emeğiyle çalışıp bir ayda kazandığı parayı sen bir saatte kazanıyorsan bu işte bir terslik var demektir.Zaten kumardan kazanılan paranın devamlılığı olmadığı için bir süre sonra cepten yenmeye başlanır.Aslında ortada da belli bir kazanç yoktur.Her zaman kasa kazanır tabiri de buradan gelmektedir.

Kumarbazlar her ne kadar kabul etmeseler de kumar oyunları arasında pek bir fark yoktur.En uç noktalardan örnek verecek olursak bir sayısal loto ile iddaa arasında bir zar atma ile poker arasında ne fark vardır ki.Yazdığın 6 numaranın gelmesi ile oynadığın takımın kazanması arasında,attığın zarın yüksek gelmesi ile elindeki kağıdın iş yapabilme olasılığı arasında ne fark olabilir ki.Hepsinin özünde şans vardır.Burada kendi becerini kullandığın,kendi bilgini kullandığın hiç bir taraf yoktur.Bu yüzden kendinizi ben bu oyunda çok iyiyim falan diye kandırmayın.

Bir kumarbazın yazdıkları:

Kumar oynamak bir insanın felaketi olabilir. Küçük oyunlar ve rakamlarla başlanan kumar daha sonraları bağımlılık haline gelip zaman içerisinde, sağlığınızdan, paranızdan, ailenizden ve hatta canınızdan bile ediyor.

Bu kadarla birşey olmaz diye başlanan kumar alışkanlığı git gide daha büyük rakamlara ulaşıyor. Durum bu noktalara gelincede borcunu ödemek için elindeki avucundaki herşeyi satmak ve borcunu ödemek zorunda kalıyor insan. Tabi ödeyemeyeceği miktarlarda işin içine tehditler, şantajlar giriyor.

Canıyla, ailesiyle ve yakın çevresindeki insanlarla tehdit ediliyor. işin içinden çıkamayacağını anlayan çareyi ya ölümde buluyor, yada cinayetle sonuçlanıyor.

Yani kumar alışkanlığı küçük zararsız oyunlar gibi başlıyor ama sonrasında hayatını karartıyor insanın.

0 yorum :

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.

-