-

İki Reyting ölçme müdürü gözaltına alındı

28 Nisan 2012 Cumartesi yazildi.
Sponsorlu Bağlantılar

İki ölçümleme şirketi genel müdürü gözaltına alındı


TNS Genel Müdürü Gülen Atabek ile TİAK Genel Müdürü Dursun Güleryüz, "kamuyu zarara uğratmak ve sözleşme şartlarına uymadıkları" gerekçesiyle gözaltına alındı.

TİAK yani Televizyon İzleme Araştırmaları Şirketi, geçtiğimiz yıl reyting sisteminin doğru ölçülmediği ve denek listelerinin yapımcılarının eline geçtiği gerekçesiyle AGB şirketi olan sözleşmesini feshederek TNS şirketiyle anlaşmıştı.

Televizyon İzleme ve Araştırmaları Şirketi sistemin sağlıklı yürümesi için de Marmara Üniversitesi'ni "denetçi" olarak görevlendirdi. Marmara Üniversitesi hazırladığı raporlarla sistemin eksikliklerini tek tek raporladı. Üniversite hazırladığı raporda; gizli tutulması gereken denek listelerinin güvenli bir şekilde korunmadığı, Türkiye genelini yansıtacak bir denek havuzu oluşturmadığını belirtildi. Raporda, seçilen deneklerin eski ölçüm sistemini yapan AGB'den bile kötü olduğu, ayrıca TNS şirketinin denek listelerinin tamamını üniversiteye vermediği ve gizlediği ifade edildi.

Bunun üzerine TNS Genel Müdürü Gülen Atabek'in denetçilerin talimatı olmadan evlere reyting ölçüm cihazı yerleştirdiği, TİAK Genel Müdürü Dursun Güleryüz'ün de sözleşmedeki şartların yerine getirilmemesine rağmen usulsüzlüğe göz yumdukları gerekçesiyle gözaltına alındı.

0 yorum :

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.

-