-

Dukan Diyeti Testi nasıl yapılır - türkçe resimli anlatım

3 Nisan 2012 Salı yazildi.
Sponsorlu Bağlantılar


Dukan diyeti yapmaya kararlıysanız önce testini yapmanızı tavsiye ederim. Kaç gün atak yapmanız gerekir, seyir evresi kaç gün olmalı koruma evresi ne kadar sürmeli boyunuzu kilonuzu kemik yapınızı göz önünde bulundurarak tahmini olarak çıkartılan ama yönlendirici etkisi büyük olan bir online diyet programı. Sayılar ve ingilizce sorulara dayalı olduğu için pek çok arkadaşım test konusunda yardım istiyordu sanıyorum bu konu açıklayıcı olacaktır.
İlk yapmanız gereken Dukan’ın resmi sitesini ziyaret etmek. Sağ köşede yer alan Know your True Weight : başlıklı mor kutuya bilgileriniz girmek olacak.devamı aşağıda..


İlk kutuya isminizi ikinci kutuya hedefteki kilonuzu yazın. lbs cinsinden kilo hesabını change tuşuna basıp kilograma çevirin.. Calculate my true weight free tuşuna basıp ikinci aşamaya geçin
İsim kısmı büyük ihtimal dolu olur, What is your current weight? kısmına şimdiki kilonuzu yazın.
How much would you like to weigh? kısmına yine hedefteki kiloyu büyük ihtimal bu kutu yine dolu olur.
Have you already followed any diets in order to lose weight? Daha önceden kaç kere diyet yaptınız..
What is the most you have ever weighed? En fazla kaç kilo oldunuz hamilelik içinde aldığınız kilolar dahil değil..
After the age of 18, excluding any period of illness, what is the least you have ever weighed? 18 yaşından sonra en az kaç kiloyu gördünüz bu hesaplamaya hastalıklar dahil değil
What is your stable weight? Bu biraz karışık ortalama kilo derken ne çok zayıf ne de şişman normalolduğunuz sağlıklı beslendiğiniz dönemi soruyor sanıyorum.
What is your height? boyunuz
Are you in a hurry to lose weight? Kilo vermek için aceleniz var mı?
In your family is there a tendency to put on weight? Ailenizde kalıtsal şişmanlık var mı?
When you check what you eat do you feel as if you lose weight easily? Yedikleriniz açısından sıkı bir diyet mi olsun biraz daha rahat mı? :P
Does eating less make you feel tired? Azyemek yediğinizde kendini yorgun hissediyor musunuz?
Lets assess your bone structure: kemik yapınız? resimlerde görüldüğü avcunuzla ve parmaklarınızlabileğinizin kalınlığını ölçün ince kemik yapısında olanların daha kolay kilo verdiği söylenir..
Aşağıdaki isim, mail, şifre kısmını doldurup yukarıdaki diyet programını hemen görebilir ayrıca mail adresinize gitmesini sağlayabilirsiniz. 
Bu arada size gelen programda koyu turuncu olan ilk kısım atak devresi benim testime bakarsak; Atak devresine 3 gün vermiş hedef kilo verme 1.100 gr, Seyir evresi açık turuncu 42 gün olarak verilmiş ve verilecek kilo 4.900 gr, sarı olan kısım güçlendirme evresi 60 gün olarak belirtilmiş. Turkuaz renkli bölüm ise koruma bu ömür boyu herşeyi yeyip perşembe günleri atak yapmanız demektir.. boyuma kemik yapıma vs bakarak olmam gereken kilonun 52 olduğu belirtilmiş ve bu diyetin sağlıklı bir şekilde yapılması için 105 günlük bir program verilmiş..

Kaynak ANNEKAZ

0 yorum :

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.

-