-

Bayern Munich Penaltılarla Finalde - Müthiş Maç - Penaltılar

26 Nisan 2012 Perşembe yazildi.
Sponsorlu Bağlantılar

Avrupa Şampiyonlar Ligi yarı final rövanş maçında Bayern Münih, Real Madrid'i penaltı atışları sonucu eleyerek finale yükseldi.

Şampiyonlar Ligi Yarı Finali'nde Bayern Münih, Almanya'da 2-1 kazandığı maçın rövanşında Santiago Bernabeu'da Real Madrid'e konuk oldu.

Real Madrid maça, Iker Casillas, Marcelo, Pepe, Sergio Ramos, Alvaro Arbeloa, Sami Khedira, Angel Di Maria, Mesut Özil, Xabi Alonso, Cristiano Ronaldo ve Karim Benzema ilk 11'iyle çıktı.

 
Bayern Münih ise maça Manuel Neuer, Philipp Lahm, Jerome Boateng, David Alaba, Holger Badstuber, Toni Kroos, Luiz Gustavo, Franck Ribery, Arjen Robben, Bastian Schweinsteiger ve Mario Gomez 11'iyle başladı.

Karşılaşmaya hızlı başlayan ev sahibi ekip 6. dakikada Cristiano Ronaldo'nun penaltıdan attığı golle 1-0 öne geçti.

Maçın 14. dakikasında Portekizli yıldız Cristiano Ronaldo, kendisinin ve takımının 2. golünü kaydederek durumu 2-0'a getirdi.

Karşılaşmanın 27. dakikasında Bayern Münih'in kazandığı penaltıyı gole çeviren Robben, farkı 1'e indirdi: 2-1. İlk yarı bu sonuçla tamamlandı.

Maçın ikinci yarısında her iki takım oyuncuları yakaladıkları fırsatları değerlendiremeyince karşılaşmanın normal süresi 2-1 Real Madrid'in üstünlüğüyle son buldu.

İlk maçı Bayern Münih'in 2-1 kazanması nedeniyle 15'er dakikadan iki devre halinde uzatma dakikalarına geçildi.

Uzatma dakikalarında takımlar birbirlerine üstünlük sağlayamayınca penaltı atışlarına gidildi.

Alman ekibi normal süresi 2-1 mağlup olduğu karşılaşmada, penaltı atışları sonucu rakibini 3-1 yenerek adını finale yazdırdı.

Bayern Münih'te David Alaba, Mario Gomez ve Schweinsteiger kullandıkları penaltı atışlarını gole çevirirken, Toni Kroos ve Philipp Lahm bu atışlarından yararlanamadı.

Real Madrid takımında ise kullanılan 4 penaltı atışını gole çeviren tek isim Xabi Alonso oldu. Ev sahibi takımda, Cristiano Ronaldo, Kaka ve Ramos penaltı atışlarını gole çeviremedi.

Bayern Münih, finalde Chelsea ile karşılaşacak.

0 yorum :

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.

-