-

Başbakan'nın kanal projesi tam bir çevre katliamı

13 Nisan 2012 Cuma yazildi.
Sponsorlu Bağlantılar

Ekosistem için öngörülemeyecek çapta tehlike taşıyan bu proje, denizleri ve denizde yaşayan canlıları ve hatta iklimi geri dönüşü olmayacak şekilde etkileyecek.

Şehirdeki insanların ilk etapta yerleşim ve ulaşım sorunları yaşamasına neden olacak ve zamanla kente göçü artırıp; deprem bölgesinde nüfusu yoğunlaştıracak.

 

GUNDEM DEGISTIRME ARACI

Hükümetlerin patlak veren skandalları medyanın gündeminden uzaklaştırıp kendisine karşı kamuoyu oluşmasını engellemek için dikkatleri başka yöne çekmesi bilinen bir yöntem, en ünlüleri için bkz: Susurluk Skandalı – Aczimendi Tarikatı

Bu dönem de YGS, YSK ve tutuklu gazeteciler unutturuluyor.



GENEL SECIM YATIRIMI

Seçimlerde öngörülen oy oranlarının kararsızlar tarafından değiştirildiğini düşünürsek, burda hedef kitlenin, çoğunluğunu gençlerin oluşturduğu siyasete/toplumsal konulara ilgisiz, genel olarak eğitimli olmayan ve kolay etkilenenler olduğunu söyleyebiliriz.



RANT VE GUDUMLU SIYASET

Önceliği deprem olan bölgede şehir yaşamını bu gerçeğe göre şekillendirip gerekli çalışmaları yapmak afet yönetimini hayata geçirmek ve toplumu bilinçlendirip buna hazırlamak yerine siyasi rant sağlanmaya çalışılmaktadır.



GELISMEMIS ULKE KOMPLEKSI

Böyle bir proce sunabilmek için en azından gelişmiş ülkeler kadar (Eyfel Kulesiyle karşılaştırıldı vb.) toplum refahını sağlamış olmak gerekir. Bu proce sosyal haklar, eşitlik, adalet, eğitim, ekonomiyle ilgili ülkenin gerçek sorunlarının yadsındığı; bunlarla ilgili herhangi bir çalışmanın düşünülmediği anlamına gelmektedir.

Büyük binalar ve yapılar, totaliter rejimlerin toplumu etkilemeye, baskı altına almaya çalışmasının işaretleri olmuştur her zaman.





CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, ’Binlerce yeşil, kamu ve cami alanının nasıl ranta döndüğünün belgesi” diye nitelendirdiği bir haritayı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a göndereceğini belirterek, ”İstanbul’da dönen rant planını, rant filmini gördüğünde çıldırmış olacak” dedi.
Tekin: Başbakan çıldırmış olacak
Gürsel Tekin, ”İstanbul Rant Planı” yazan 1/100000 ölçekli haritayla, TBMM’de basın toplantısı düzenledi.

Basın toplantına getirdiği ”resmi planı” Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a da göndereceğini ifade eden Tekin, kentsel dönüşümle ilgiyi yasaya ihtiyaç olmadığını savundu. Tekin, ”Çünkü daha önce kentsel dönüşümle ilgili yasa ihtiyacı olsaydı, İstanbul’da bazı yerlerde kentsel dönüşüm olmazdı” dedi.

0 yorum :

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.

-