-

Başbakan Erdoğan 23 nisan'da neden anıtkabire gitmedi?

24 Nisan 2012 Salı yazildi.
Sponsorlu Bağlantılar

Bilindiği üzere Recep tayyip Erdoğan başbakan olduğu günden bugüne kadar tepki gelmemesi  için zoraki olarak, özel günlerde Anıtkabire gitmek zorunda kalıyordu. Askeri, yargıyı, devlet kurumlarını pasifize edildikten sonra, tepki gösterecek kimse kalmayınca,Başbakan Erdoğan da özüne dönmüş oldu.


Başbakan Erdoğan, koltuğunu Enes Karabulut'a devretti ve merak edilen o soruyu yanıtladı.

Anıtkabir'e gitmedim çünkü...
Herhangi bir metne bakmadan günün anlam ve önemine yönelik bir konuşma yapan Enes Karabulut'u, Başbakan Erdoğan tebrik etti. Erdoğan, 'Bravo, hiç takılmadın. Peki, ben nasıl hiç takılmadan konuşacağım.' dedi
Kendi çocukluğundan oyunlar sayan Başbakan Erdoğan TRT'de yayınlanan Pepee çizgi filmini hatırlatıp, 'Çok izlememek lazım derslerden geri kalmamak için değil mi' deyince Başbakanlık koltuğuna oturan Karabulut, 'Aslında benim kardeşim de izliyor. Öğretici bir dizi, izlenmesini tavsiye ederim' dedi.
Toplantıda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Enes Karabulut, 'En başarılı bakanlar listenizde neden Milli Eğitim Bakanı yok' sorusuna 'Sayın Mİlli Eğitim Bakanımız da çok başarılı' dedi. Ömer Çelik'in 'Dışarıda seninle görüşeceğiz' demesi üzerine Başbakan Erdoğan duruma müdahale etti. Erdoğan, 'Bu durumda senin bu bakanını kovman lazım bu toplantıdan. 'Sen kimsin ki Başbakan'ı tehdit ediyorsun' demen lazım' diye konuştu.
Erdoğan'ın bu sözleri toplantıda kahkahalara neden oldu.
Gazeteciler Başbakan Erdoğan'a bugün neden Anıtkabir'de gerçekleştirilen törene katılmadığını sordu. Erdoğan, bunun özel bir sebebi olmadığını, 9,5 yıldır tüm törenlere eksiksiz katıldığını ve bu sene de teamüllere uyacağını açıkladı.
Erdoğan'ın Anıtkabir'deki törene katılmaması sosyal medyada tepki topladı.
Sayfa Başına GitGeri Git

0 yorum :

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.

-