-

10 bin ilahiyatçıya öğretmen kadrosu geliyor

24 Nisan 2012 Salı yazildi.
Sponsorlu Bağlantılar

Kur’an-ı Kerim ve Hazreti Muhammed’in Hayatı dersleri için Milli Eğitim Bakanlığı 10 bin ilahiyatçı kadrosu açma hazırlığında. Star gazetesi’nin haberine göre ilahiyatçıların 5 bini Ağustos ayında atanacak.Kesintili eğitim düzenlemesine son dakikada eklenen Kur’an-ı Kerim ve Hazreti Muhammed’in Hayatı seçmeli dersleri için Milli Eğitim Bakanlığı’nın yeni bir kadro planlaması yaptığı iddia edildi.


Star Gazetesi’nin haberine göre Kur’an-ı Kerim ve Hazreti Muhammed’in Hayatı dersleri için Milli Eğitim Bakanlığı 10 bin ilahiyatçı kadrosuna ihtiyaç olacağını saptadı.
Bu dersler için Ağustos ayındaki atamalarda 5 bin ilahiyat fakültesi mezununu atanacağı, daha sonrası için de ayrıca 5 bin kişilik de ek kadro açılacağı iddia edildi.
Ataması yapılacak ilahiyatçıların pedagojik formasyonu olmadığından, bakanlık 10 bin ilahiyatçıya formasyon ve hizmet içi eğitim verecek ve yeni eğitim döneminde derslere girmelerini sağlayacak.
Ayrıca bakanlığın “Kur’an-ı Kerim ve Hazreti Muhammed’in Hayatı dersleri”nde okutulacak kitapları eylül ayına kadar hazırlanması için Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’ne talimat verdiği de iddialar arasında.

0 yorum :

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.

-