-

google'ın gizlilik politikalarını kabul etmeyenlere ne olacak?

16 Şubat 2012 Perşembe yazildi.
Sponsorlu Bağlantılar

Kabul etmeyenler  google arama  motorunu kullanamayacaklar

Dünyaca ünlü arama motoru Google, gizlilik politikasında önemli değişiklikler yapacak. Daha önce yaklaşık 60 uzun maddeden oluşan gizlilik sözleşmesini birkaç maddelik başlıklar halinde kısaltan google, yeni gizlilik politikası ile kullanıcıların daha fazla bilgi paylaşmasını ve kişisel bilgilerini kullanıma açmasını istiyor.

Google tarafından yapılan açıklamada 1 Mart 2012 tarihinden itibaren geçerli olacak olan yeni gizlilik politikasının kullanıcılar açısından herhangi bir sorun doğurmayacağı ve kullanıcıların geçmişte olduğu gibi gizlilik haklarının korunacağı belirtildi. Açıklamaların devamında site genelinde geçerli olan yaklaşık 60 maddeden oluşan gizlilik politikasının daha anlaşılır ve kolay bir hale getirildiği belirtildi. Yeni gizlilik sözleşmesi tek bir ana madde altında toparlanacak, okunması, anlaşılması daha kolay hale getirilecek. Kullanıcılar açısından kolaylık sağlayacak olan bu sözleşme ile, bilgilerin paylaşımında da önemli değişiklikler olacağı belirtiliyor. Google tarafından savunulan ve herhangi bir sorun teşkil etmeyeceği belirtilen gizlilik sözleşmesinin, kimi çevrelerce eleştirilmesi akla kişisel bilgilerin gizliliğinin ihlal edilip edilmediği sorusunu getiriyor.
Google tarafından açıklanan ve kullanıcıların bilgileri ve paylaştıkları ile ilgili, genel kullanım şekli ise aşağıda belirtildiği gibidir. Yeni madde ile sıralanan bilgiler şu şekilde;
1) Yapılacak değişiklik kullanıcıların bilgilerinin paylaşımı konusunda herhangi bir değişim yaratmayacaktır.
2) Kullanıcılar geçmişte olduğu gibi gelecekte de servislerden aynı şartlar altında faydalanmaya devam edecek.
3) Kullanıcı, yeni değişiklikler ile hiçbir servisi kullanmaya zorlanmayacaktır denildi.
Kullanıcılar gizlilik ayarları ile bilgi paylaşımını sınırlandırabilir ya da tamamen açık hale getirebilir.

0 yorum :

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.

-