-

Yılbaşı kutlanmasın diye yaygara koparan dinciler

31 Aralık 2011 Cumartesi yazildi.
Sponsorlu Bağlantılar

her yılbaşı ortaya çıkan, kağıt bildiri yoluyla başkalarının hayatına yön vermeye çalışan tiplerdir bunlar.
yok efendim yılbaşı kutlamak hırıstiyan adetiymiş müslümana  yakışmazmış caiz değilmiş vs..

Kendi dinindeki ritüellerinin bir çoğunun kendinden önceki dinlerden araklandığını hiç düşünmez mesela.
Birde yılbaşının neden  kutlanmaması gerektiğini açıklamaktaki acziyeti üzer insanı.

Netice itibariyle miladi takvim kullanan  ülkeler, global olarak yılın son gününe  yeni bir başlangıç için anlam yüklerler.bunun için İllaki hırıstiyan olmaya gerek yoktur. Türkiye'de insanlar  bu güne dini anlamlar yüklemiyorlar yahut bunu bir ritüel haline getirmiyorlar.Böyle olsaydı kitlesel halde 25 aralık kutlanırdı.
Ayrıca demokratik bir ülkede  yaşadığımızı iddia ediyorsak  isterse  insanlar  kutlayabilir de bu kimseyi ilgilendirmez. Tabi bu dinci tayfanın  isa'nın doğum gününün kutlanmasına karşı gösterdiği hassasiyet doğrudan insanların müslümanlıktan çıkıp din değiştirme endişesinden ileri gelmektedir.Sanki isa  kendi  peygamberleri değilmiş gibi  davranmaları ilginç tabi.

 doğum günü,sevgililer  günü  gibi bir çok  özel günde  olduğu gibi  bazı günleri kendilerince  özel  hale getirip eğleniyorlar hepsi bu.

abartacak bir şey yok.

1 yorum :

  1. abartacak birşey yok diyorsun ama var papa ne diyor müslümanlar bizim bayramımızı daha iyi kutluyorlar diyor anlayın artık bizi yozlaştırmak kendilerine benzetmek emelleri ve buna gerçekleştiriyorlar sizin dini amacınız yoktur tamam var demiyorum eylenmek için yapıyorsunuzdur ama onlar öyle demiyorlar

    YanıtlaSil

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.

-