-

Uludere Kaymakamı'na linç girişimi video görüntüler

31 Aralık 2011 Cumartesi yazildi.
Sponsorlu Bağlantılar

Irak sınırındaki bombardımanda hayatını kaybedenlerin yakınlarına taziye ziyaretinde bulunmak isteyen Uludere Kaymakamı Naif Yavuz bir grubun saldırısına uğradı. Tekme ve yumruklarla darp edilen Kaymakam Yavuz, hastaneye kaldırılarak tedaviye alındı.

Irak sınırında meydana gelen olayda hayatını kaybedenler için Gülyazı köyündeki taziye çadırını ziyaret eden Uludere Kaymakamı Naif Yavuz, bir grup tarafından darp edildi. Kaymakam Yavuz, beraberinde birkaç kişi ile birlikte Irak sınırında meydana gelen olayda hayatını kaybeden 35 kişinin yakınlarına başsağlığı dileğinde bulunmak için Gülyazı köyüne geldi
.Uludere Kaymakamı'na linç girişimi
Bu sırada kurulan taziye çadırına giren Yavuz, içeride bulunan bir grubun saldırısına uğradı. Çadırdaki diğer vatandaşların müdahalesiyle dışarı çıkarılan Yavuz, dışarıda bulunan başka bir grup tarafından da darp edildi.
Olaya müdahale eden vatandaşların önlemiyle kurtarılan Kaymakam Yavuz, yaklaşık bir kilometre uzaklıktaki petrol istasyonuna götürüldü. Toplanan kalabalığın istasyonuna girme girişimine bazı vatandaşlar izin vermezken, olay yerine gelen BDP Grup Başkan vekili Hasip Kaplan, grubun sakinleşmesi için anonslar yaptı.




Çevre köylerin ileri gelenlerinin de çabası sonucu kalabalık petrol istasyondan ayrılırken, Kaymakam Naif Yavuz olay yerine gelen bir ambulansla alınarak bölgeden uzaklaştırıldı. Yavuz'un sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.




HASİP KAPLAN UYARMIŞTI
BDP Şırnak Milletvekili ve Grup Başkanvekili Hasip Kaplan, bugün taziyeye gelecek olan Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay' a çağrıda bulunarak, "Bakanların valiler ve kendilerine yakın korucularla konvoy halinde buraya geleceklerini duyduk. Taziye sahipleri onları şuan istemiyor. Onların sağduyulu olup olayı çözdükten sonra buraya gelmelerini istiyoruz. Biz buradaki gençleri zapdedemeyiz. Herkesin üzerinde silah olur. Büyük bir provakasyonla karşı karşıyayız. Onun için bugün gelmesinler " dedi.

0 yorum :

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.

-