-

Sezon sonunda Fenerbahçe'ye Ne ceza verilecek?

30 Aralık 2011 Cuma yazildi.
Sponsorlu Bağlantılar

Bilindiği gibi Federasyonun "cezalar sezon sonunda verilecek" açıklaması üzerine Fenerbahçe klubüne ne ceza verileceği sorunun cevabı sezon sonuna ertelenmişti.

Gelinen noktada  ortaya  çıkan sonuç:

Fenerbahçe'ye küme düşme cezasının kesinlikle verilmeyeceğidir.Bu ceza  şayet sezon başlamadan ligler tatildeyken verilseydi adil olabilirdi.Bu saatten  sonra Fenerbahçe'ye ligden düşme cezası vermek adil olmaz.Bu ceza için geç kalınmıştır.Hele ki fenerbahçe bu sezonu da  şampiyon tamamlarsa önceki sayılmayan şampiyonluğu ile beraber iki sezon boyunca  aynı mağduriyeti yaşayacağından işler iyice sarpa saracaktır.

Ayrıca fenerbahçe'nin ligden düşürülmesi durumunda yayın ihalesi iptal olacağından, ve yeni ihalenin şu andaki bedelin çok daha azına sonuca bağlanacağından dolayı yaşanacak gelir kaybı kulüpleri büyük bir ekonomik buhrana sürükleyecektir.

Bu şartlarda  ara formül bulunacak yakın zamanda  yapılacak olan olanüstü toplantıda  alt yapısı oluşturulacak olan nihai kararın son hali sezon sonunda  şekillenecektir.

Buna göre  Fenerbahçe'nin  şike teşebbüsünde  bulunduğu ama bunun net bir biçimde sahaya yansımadığından dolayı küme  düşürülmesine  gerek  olmadığı   puan silme cezasının olabilecek en adil çözüm olacağı kararı verilecektir.

Bu kararda  söz konusu  sezon için uygulanadığı takdirde (yani  fenerbahçe'nin şampiyon olduğu sezon) fenerbahçe yeni sezona  eksi puanla  başlama sıkıntısından da  kurtulmuş olacaktır.

En kötü ihtimalle ceza yeni sezon için verilse dahi  fenerbahçe'ye 3 maç için   -9 puan puan silme cezası verilecektir.Bu olayda  kapanmış olacaktır.

Ayrıca  Aziz  Yıldırım  ne olursa  olsun  tekrardan  Fenerbahçe'nin başına  dönemeyecektir.Şike yapanların ya da teşebbüs edenlerin bir daha  yönetici  olamayacaklarına ilişkin yönetmelik de  yürürlüğe girecektir.

Böylelikle aziz yıldırım'a yapılan operasyon sonlandırılmış olacaktır.

0 yorum :

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.

-