-

Tarih yazmak, tarih yapmak kadar mühimdir sözü açıklaması

9 Ekim 2010 Cumartesi yazildi.
Sponsorlu Bağlantılar

Tarih, hem kronolojik olarak, hem de gerçek zaman, yer ve kişilere dayalı olarak, yazılı ve sözlü belgelerle elde edilen bir daldır. Gerçekler yerine hayallerle yazılan tarihteki eksikler ve hatalar gerçeklerin yerini alamaz ve mutlaka hayal mahsulu olduğu meydana çıkar. Geçmişi gerçeklerle yazmalıyız.Tarihte pek çok devlet kurulmuş, gelişme, yükselme, duraklama, yükselme ve gerileme gibi dönemlerden geçmiştir. Ülkelerin geçmişini incelerken bu devirleri, nedenlerini, sonuçlarını araştırmak, milletlerin askeri, siyasi ve sosyal alandaki nedenleri doğru değerlendirip geleceğe ışık tutmalarını sağladığı için önemlidir.

  • Tarih yazmak, tarih yapmak kadar mühimdir. Yazan yapana sadık kalmazsa değişmeyen hakikat insanlığı şaşırtacak bir mahiyet alır.” (1931)
Tarih yazılırken, belgelenilirken gerçeklere mutlaka sadık kalınmalıdır. Aksi taktirde tarih yazmanın bir anlamı kalmaz ve okuyanı doğrulara yönlendirme, geçmişten ders alarak o hatalara düşmeme ya da o başarıların sırrını anlama amacına hizmet edemez.

0 yorum :

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.

-