-

Deniz Baykal’a ve Chp’ye ağır suçlama

7 Mayıs 2010 Cuma yazildi.
Sponsorlu Bağlantılar


Aşırı dinci kesime ve AK Parti’ye olan yakınlığı ile bilinen Vakit gazetesinin haber sitesi, yüzyılın iddiasına imza attı. Sitede yayınlanan haber sonrası, ortalık karıştı. Ankara adeta bu olaya kilitlendi.

Sitede, “Bir parti liderinin seks videosu” başlığı ile yayınlanan haberdeki videoda bir adam ile kadının yatak odasında çekilmiş gizli kamera görüntüleri yer alıyor. Görüntülerdeki kişiler, yarı çıplak halde odada geziniyor, giyiniyor ve konuşuyor.

İşte site, bu iki kişinin CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve N.B olduğunu iddia etti.

MONTAJ OLDUĞU KESİN !

Site, haberi yaklaşık yarım saat yayında tuttuktan sonra kaldırdı. Vakit’in haberi kaldırması görüntülerin montaj olduğu iddiasını güçlendiriyor.

Ayrıca seks videosu diye verilen görüntülerde sevişen bir çift yoktu. İki kişinin sadece giyindiği anlar görülüyordu. Görüntülerin montaj ve planlı bir servis olduğu şüphesi büyük.

SAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın avukatları, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunarak, sorumluların cezalandırılmasını ve söz konusu görüntülere erişimin engellenmesini talep etti.

Cumhuriyet Savcısı Bülent Yücetürk tarafından yürütülecek soruşturma, TCK'nın 134. maddesinde düzenlenen ''özel hayatın gizliliğini ihlal'', TCK'nın 135. maddesinde yer verilen ''kişisel verilerin kaydedilmesi'' ve TCK'nın 125/1. ve 2. maddelerinde düzenlenen ''hakaret'' suçları kapsamında gerçekleştirilecek.

GÖRÜNTÜLERE YASAK

Savcı Yücetürk, soruşturma çerçevesinde ilk olarak CHP Genel Başkanı Baykal'a ait olduğu iddia edilen görüntülere erişimin engellenmesine karar vererek, bunun uygulanması için Telekomünikasyon İletişim Başkanlığına (TİB) talimat verdi.

MAKSAT İNTERNETTE YAYMAKTI

Vakit’in planı tuttu. Çünkü kendisinin kaldırdığı video, hızla başta Youtube olmak üzere bir çok sitede yayınlanmaya başlamıştı. İnternette dalga dalga yayılan video, CHP’de deprem etkisi yarattı.

HÜRRİYET KALDIRDI, YENİDEN YAYINA KOYDU


Hürriyet gazetesi, “Baykal’ın seks kasedi” iddiasını manşetten gördü. “CHP’de kaset şoku” başlıklı haberde Baykal’ın yakın çevresindekilere “Çok büyük bir hukuk mücadelesi başlatacağım” dediği ayrıntısı da yer aldı. Haber sadece 5 dakika yayında kaldı, ardından siteden silindi. Belli bir süre sonra yeniden yayına alındı.

Hürriyet'in haberi görmesinin ardından diğer bir Doğan Grubu gazeteleri Vatan ve Milliyet'te haberi manşetten gördü. Tespitlerimize göre haber Habertürk'de de var.

MÜTHİŞ BİR OLAY YAŞANIYOR

Anlaşılan o ki şu an başkentte müthiş gelişmeler yaşanıyor. Acaba CHP ve Deniz Baykal cephesi ne yapıyor? Baykal bu iddiayı AK Parti ve yandaş medya olayı nasıl değerlendirecek?

Kaynak: HABER3.COM

İŞTE VAKİTİN İDDASI BU ŞEKİLDEYDİ

0 yorum :

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.

-