-

2010-ALES 9.MAYIS SINAV SORU VE CEVAPLARI AÇIKLANIYOR

7 Mayıs 2010 Cuma yazildi.
Sponsorlu Bağlantılar


ALES’e, bir lisans programından mezun olabilecek durumdakiler ve lisans programlarını bitirenler ile denklik belgesi almış olmak kaydıyla yurt dışında lisans eğitimi görmüş olanlar ve yabancı uyruklular da girebilecek. Bu sınava girmek isteyen adaylar, ÖSYM’nin www.osym.gov.tr adresli internet adresinden kılavuz ve aday bilgi formuna ulaşabilecek. Ayrıca kılavuz dağıtımı yapılmayacak. Elektronik ortamdan başvurular da bu siteden yapılacak. Adayların, başvuru işleminden önce 40 YTL sınav ücretini bankaya yatırmaları gerekiyor.

Daha önce ALES’e giren adaylar internet aracılığıyla, bu sınava başvurmamış adaylar ise başvuru merkezleri aracılığıyla sınava başvurabilecek. Başvuru merkezleri aracılığıyla yapılacak başvurular sırasında 3 YTL hizmet ücreti ödenecek. Başvuru süresi 15 Ekim 2008′de sona erecek.

2008-Sonbahar Dönemi ALES, 16 Kasımda Adana, Afyonkarahisar, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bolu, Bursa, Çanakkale, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Elazığ, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Isparta, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kars, Kayseri, Kırıkkale, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Mersin, Muğla, Niğde, Sakarya, Samsun, Sivas, Şanlıurfa, Tokat, Trabzon, Van, Zonguldak, Lefkoşa ve Bişkek’te yapılacak.

Sınavda adaylara sayısal ve sözel bölümden oluşan yetenek testi uygulanacak. Türkçe yapılacak sınavda her bir aday için sayısal, sözel ve eşit ağırlıklı üç ayrı ALES puanı hesaplanacak ve sonuçlar adayların adreslerine sınav sonuç belgesiyle gönderilecek.

2010-9 MAYIS ALES SORU VE CEVAPLARI SİTEMİZDEN AÇIKLANACAKTIR…

0 yorum :

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.

-