11 Haziran 2012 Pazartesi

Son 10 günde 267 gözaltı, 101 tutuklama yapıldı

Son 10 gün içinde düzenlenen operasyonlarda aralarında siyasetçi, öğrenci, kadınlar, çocuklar ve köylülerin bulunduğu 267 kişi gözaltına alındı, bunlardan 101’i tutuklandı. Tutuklama ve gözaltıların ortaya çıkardığı rakamlar, AKP faşizminin artarak sürdüğünü gözler önüne seriyor.
AKP eliyle son 10 gün içerisinde yürütülen operasyonlarda 267 kişi gözaltına alındı, 101 kişi tutuklandı. Bu süre içerisinde ortaya çıkan gözaltı, tutuklama rakamları dahi başlı başına AKP faşizminin artarak devam ettiğini gösteriyor.
ANF'nin haberine göre, 10 gün boyunca yapılan operasyonlarla 267 kişi gözaltına alındı, 101 kişi tutuklandı.
101 tutuklamadan 46'sı BDP üyesiVan ve ilçelerinde yapılan baskınlarda gözaltına alınan 13 kişiden Van Belediye Başkanı Bekir Kaya, BDP Van eski İl Eşbaşkanı ve Asrın Hukuk Bürosu Avukatı Cüneyt Caniş ve İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınan Başkale Belediye Başkanı İhsan Güler'in tutuklanması ile birlikte son 10 günde tutuklanan 101 kişiden 46'sını BDP'liler oluşturuyor.
Haziran ayı başından bu yana özellikle BDP'ye dönük düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan belediye başkanları, il ve ilçe başkanları, genel merkez çalışanı, meclis üyeleri ve parti üyeleri mahkemelere çıkarıldı. Gözaltına alınan BDP'li 85 kişiden 46'sı tutuklandı.
6 ilde 30 tutuklamaAğrı'da düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan 26 kişiden 16'sı tutuklanırken, Mardin ve ilçelerinde yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan 12 BDP'liden 10'u tutuklandı. Yine Siirt, Bitlis, Diyarbakır ve Mersin'de yapılan eş zamanlı operasyonlarda gözaltına alınan 12 BDP'liden 4'ü tutuklandı.
Bingöl ve Diyarbakır'da 6 tutuklamaBingöl'de yapılan operasyonda ise aralarında BDP İl Başkanı Halis Yurtsever'in de bulunduğu 8 BDP'li gözaltına alınırken Yurtsever ile birlikte 3 kişi daha tutuklandı. Daha sonra üst mahkemeye yapılan itiraz sonucu tutuklanan 3 BDP'li tahliye edildi.
Diyarbakır'da gözaltına alınan BDP Yerel Yönetimler Komisyonu Üyesi Meliha Karagöz, Mardin Ömerli İlçesi'nde gözaltına alınan BDP Yöneticisi Adnan Erdem ve Yargıtay'da dosyası onaylanan BDP Karaçoban İlçe Başkanı Mehmet Tilki, Erzurum'da tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Şırnak'ta 6 tutuklamaAdana'da gözaltına alınan Silopi Belediyesi çalışanı Mesut Asan tutuklandı. Şırnak'ın İdil İlçesi'nde gözaltına alınan 3 genç ise Newroz'a katıldıkları gerekçesiyle tutuklandı. Aynı ilçede yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan 6 yurttaştan 3'ü de çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.
Van Belediye Başkanı tutuklandıSon olarak Van merkezli başlatılan operasyonda gözaltına alınan 13 kişiden Van Belediye Başkanı Bekir Kaya, eski BDP İl Başkanı ve Asrın Hukuk Bürosu Avukatı Cüneyt Caniş ile İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınan Başkale Belediye Başkanı İhsan Güler mahkeme tarafından tutuklandı.
102 öğrenci gözaltına alındı, 47'si tutuklandıSon 10 gün içerisinde öğrencilere yönelik operasyonlar da devam etti. Ankara, Afyon, İzmir, İstanbul, Kars, Gaziantep, Şanlıurfa başta olmak üzere çok sayıda merkezde 102 öğrenci gözaltına alındı bunlardan 47'si tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Tıp öğrencileri ve doktorlara operasyon: 46 gözaltı, 13 tutuklamaAnkara merkezli olarak sağlık alanında okuyan öğrenciler ile doktorlara yönelik gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan 46 üniversite öğrencisinden 13'ü tutuklandı.
İstanbul, İzmir, Afyon'da 18 öğrenci tutuklandıİstanbul'da gözaltına alınan 12 üniversite öğrencisinin 6'sı, Afyon'da gözaltına alınan 12 üniversite öğrencisinden 8'i, tutuklanarak cezaevine gönderildi. İzmir'de gerçekleştirilen operasyonlarda ise gözaltına alınan 5 öğrenci tutuklandı.
Gazete okuru 15 öğrenci tutuklandıTunceli, Hatay, Gaziantep, Şanlıurfa, Kahramanmaraş illerinde Özgür Gelecek gazetesi okurlarına yönelik yapılan operasyonlarda 15 üniversite öğrencisi tutuklandı.
Üniversitelerde faşist saldırıÜniversite öğrencilerine yapılan operasyonların sınav dönemine denk gelmesi ve birçok öğrencinin mezun olmak üzere olduğu dikkat çekerken, hafta boyunca İstanbul Üniversitesi, Marmara Üniversitesi ve Elazığ Fırat Üniversitesi'nde öğrenim gören devrimci öğrenciler de faşist grupların satırlı saldırılarına maruz kalarak yaralandı.
Kayseri patlaması sonrası 5 kişi tutuklandıKayseri'nin Pınarbaşı İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde yaşanan patlamanın ardından 5 kişi çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.
Muş'ta 2 köylü tutuklandıMuş Varto'da yaşanan çatışmanın ardından gözaltına alınan ve birinin engelli olduğu belirtilen 2 köylü gözaltına alındıktan sonra çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı. Tunceli'de yaşanan çatışmalarda ise 9 köylü gözaltına alındı.
Hakkari'de 17 köylü gözaltına alındıHakkari'nin Esendere bölgesinde çıkan çatışmanın ardından askerler tarafından 17 köylü gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar işlemlerinin ardından serbest bırakıldı. Hakkari Şemdinli'de ise bir kaçakçı yakalanarak gözaltına alındı.
Pozantı vahşeti mağduru 17 yaşındaki B.Y tutuklandıGözaltı ve tutuklamaların hayli arttığı 10 günlük süre içerinde kadınlara ve çocuklara yönelik gözaltılar da devam etti. Aralarında Pozantı mağduru 17 yaşındaki B.Y.’nin de bulunduğu 3 çocuk Mersin'de gözaltına alındı. Mahkemeye sevkedilen 3 çocuktan B.Y. tutuklanarak tekrar cezaevine gönderildi.
Kadınlara "kürtaj" saldırısı: 44 gözaltıBaşbakan Erdoğan'ın kürtajın yasaklanması yönündeki sözlerine tepki gösteren kadınlar da gözaltına alındı. Erdoğan'ı ve bakanlarını protesto eden kadınlara saldıran polis, 44 kadını gözaltına aldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.