9 Nisan 2012 Pazartesi

Suriye Askerleri - Türkiye'ye Ateş Açtı yaralılar - son dakika Flaş gelişme

Suriyeli askerler ile muhalifler arasında Türkiye sınırına yakın köylerde süren çatışmada ölen Suriyeli sayısı 3'e, yaralı sayısı ise 17'ye yükseldi.

Yaralı Suriyeliler, getirildiği Kilis Devlet Hastanesi'nde tedaviye alındı.
Kilis Valisi Yusuf Odabaş, Öncüpınar Gümrük Kapısı Hac Konaklama Tesisleri'ndeki konteynır kentte bulunan 1 Türk tercümanın yanısıra 2 Suriyelinin serseri kurşun ile yaralandığını açıklandı.


SINIRDA ÇATIŞMA VAR

Çatışma sesleri, Kilis'ten duyuldu. Çatışmaların ortasında kalan bir bölümü yaralı yaklaşık 100 Suriyeli, günün ilk ışıkları ile birlikte Öncüpınar Sınır Kapısı yakınında bulunan mayınlı alandan Kilis'e geçmeye başladı.

Bazı Suriyeliler de güvenlik barikatlarını aşarak Suriye sınırına gidip, yakınlarına yardımcı olmaya çalıştı. Polis takviye ekip isteyerek konteyner kentten çıkmaya çalışan Suriyeliler'i engelledi. Türk askerleri tarafından karşılanan Suriyeliler, konteyner kente götürüldü.

Çatışma haberi ve Suriyeli yeni grubun geldiğinin Kilis'teki konteyner kentte getirildiğinin duyulması ardından Suriyeliler, yetkililerin engelleme çabasına rağmen kamp barikatlarını aşarak sınıra koştu.

Bazı Suriyeliler, kampta bulunan itfaiye araçları, konteyner kentin içerisindeki konteynerlerin üzerine ve gözetleme kulelerine çıkarak Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad aleyhine slogan attı. Sınırda güvenlik önlemi alan polis, can güvenlikleri olmadığı gerekçesiyle bölgedeki gazeteci ve sivilleri uzaklaştırdı.

Gece saat 03.30'dan itibaren Suriye sınırında çatışmaların devam ettiğini de belirten Odabaş, konteynır kentte şuanda 9 bin 200 Suriyelinin bulunduğu da sözlerine ekledi.

KİLİS/DHA

SIĞINMACI SAYISI 24 BİNİ AŞTI

Öte yandan, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Türkiye’ye sığınan Suriyelilerin sayısının 24 bin 246 kişiye ulaştığını açıkladı. Çadır kentlerde bulunan 738 Suriye vatandaşı çocuğa da eğitim hizmeti verildiği bildirildi. AFAD açıklamasında, Suriyeli sığınmacıların gıda ve sağlık ihtiyaçlarının da karşılandığı vurgulandı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.