9 Nisan 2012 Pazartesi

Muslera'nın Penaltıdan gol atması rakibe karşı Ahlaksızlık ve aşağılama mıdır?

Bu düşünce, Türkiye'de futbolun kendisinden çok, saha dışı olaylarını, şiddeti kavgaları polemiklerini konuşmayı seven
futbolun sürekli pis kirli taraflarını gündeme getiren medyanın yarattığı


sürekli her şeyin arkasında komplo arayan olur olmadık yerlerde sözde etik çıkışlar yapan gerçekte tek amacı karşı tarafa  kin ve düşmanlık olan taraftar gruplarının zihniyetinin ürünüdür.
Muslera'nın gol atması Futbol adına  bir renktir. Bir güzelliktir. Farklı bir olaydır. Bir kalecinin gol atması gerçek futbolseverlerin keyif alacağı güzel bir anektodtur.


Ama maalesef türkiyeki kirli zihinler bunu idrak edebilecek akıldan yoksundurlar. Zihinleri kin ve düşmanlıkla  doludur çünkü.


Küme düşmesi çoktan  kesinleşmiş bir takıma kalecinin penaltı atması dalga geçmek olarak yorumlanıyor.
Örneğin takımın penaltıcısı gol atarsa  daha garanti gol olacağından bu zihniyetin mantığıyla bakarsak farka gidildiği için asıl bu ahlak dışıdır.


Muslera'nın penaltı kaçırması daha yüksek bir ihtimal olduğuna göre bir risk alınmıştır. Şayet penaltı kaçarsa bu kez de Manisaspor futbolun kendi sınırları içerisinde iğnelemesini yapar. Bunlar futbolun güzellikleridir.


Kalecnin gol atması  aşağılamak olmadığı gibi,  kalecinin maç içinde  gol araması veya futbolcuların farka gitmek istemesi de etik dışı değildir.


Kimse kendi dar zihninden evrensel sonuçlar çıkarmaya kalkmamalıdır. Rakibin aşağılanıp aşağılanmadığına  kaç fark atıldığına ya da Kalecinin kaç gol attığına göre değil, saha içindeki tavır davranış ve hareketlere göre  karar verilir.


Sözüm ona maç boyunca Galatasaray sadece 1-0 maçı kazanır ve gol sonrasi gol sevinci ile manisa'ya ahlaksız bir göndermede  bulunur  o zaman  buna  aşağılama denir.


Diğer yandan  Galatasaray maçı 10-0 kazanır gollerde  herhangi bir göndermede bulunulmaz aşırıya kaçmayan sevinçler yaşanır ve biter. Kimsenin bundan  ahlaki sonuçlar çıkarma  hakkı yoktur.


Aşağılama olup olmadığı  saha sonuçlarına ve golü kimin attığına göre belirlenemez.
Bunun kriteri genel hal ve tavırlardır. Galatasaray'ın manisayla ne husumeti ne de alıp veremediği bir şey vardir. Türkiye'de gözünü kin ve düşmanlık bürümüş gözü kör sığ dar kafalı futbol cahilleri  BU KADAR renkli ve ender görülen bir olaydan  saçma sapan sonuçlar çıkarmayı futbol yorumculuğu zannederler..


sevsinler sizin etiğinizi... Şike yapanlar Küme düşürülsün diye bas bas bağıranlar siyasi iklim değişince kimse düşmesin diye başlamıştır. Böyle yalaka böyle iki yüzlü bir düzenin yardakçılarının etikten  ahlaktan bahsetmeleri  halkı aptal yerine Koymaktır..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.