27 Aralık 2011 Salı

Patatesli Köfte - Adana nasıl pişirilir?



Malzemeler
1/2 kg.çig köftelik bulgur
2-3 adet haşlanmış patates
2 kaşık biber salçası
1 kaşık domates salçası
2 diş sarmısak-ince doğranmış-
1 adet soğan-ince doğranmış
Pulbiber,kimyon
zeytinyağı

Yapılışı
Patatesleri ince ince dilimleyerek haşlayın,bu arada bulguru salça ve baharatlar ,soğan ve sarmısak ile yoğurmaya başlayın.Bu sırada patatesleri sıcakken yavaş yavaş karışıma ekleyin.-Hatta bu yogurma işlemini kısaltmak istiyorsanız varsa eğer tüm bunları kıyma makinesinden gecirebilirsiniz.Bu takdirde bütün malzemeleri hiç doğramadan ve patatesler daha sıcakken kıyma makinesinden geçirin.-.Karışım iyice homojen hale gelip bulgurlar yumuşayana kadar yogurmaya devam edin,son olarak ,yeşillik  ince kıyılmış maydanoz ilave edin,biraz daha yoğurun ve zeytinyağına batırdığınız elinizle şekil vererek servis yapın.

Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.