27 Aralık 2011 Salı

Boşnak Böreği Nasıl Yapılır?

Malzemeler
4 yumurta
1 kg patates
200 gram kıyma
5 yufka
tuz, karabiber
1 su bardağı su
yarım su bardağı sıvı yağ
bosnak-boregi1
Yapılışı
Önce patatesleri yumuşayana dek haşlayıp, rendeleyin. Kıymayı 1 kaşık sıvı yağda rengi değişene dek kavurup, rendelenmiş patateslere ekleyin. Tuz ve karabiberini serpip iyice harmanayın. Yumurtaları kırıp iyice çırpın, içine 1 su bardağı suyu ve 1/2 su bardağı yağı ilave ederek tekrar çırpın. 1 yufkayı açın. İçine hazırladığınız içten bir miktar yayın. Yufkayı rulo yaparak sarın. Yağlanmış fırın tepsisinin ortasından başlamak üzere kol böreği sarar gibi sarın. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın. Yumurtalı karışımın tamanını böreklerin üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış orta ısılı fırında böreğinizi pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.