9 Şubat 2013 Cumartesi

Tuncay Güney'in SkyTürk kanalındaki açıklamaları 08.02.2013

Kanada’nın Toronto kentinden canlı yayın bağlantısıyla programa katılan Güney, ilginç açıklamalarda bulundu. “ Ergenekon davası bir projeydi bitti artık. İçerdekilerin çıkması gerekir” diyen Güney “Benim yüzümden tabii ki insanlar cezaevine girmesinler. Ben vicdanen rahatsızım. İşkence görmeseydim o konuşmaları yapmazdım. Ergenekon’un temeli sayılan emniyette verdiğim ifadeler geçersizdir. Devlet beni kullandı. Türkiye ’de adalet aramak genelevde bakire aramaktan farksızdır” diye konuştu. Güney, Paris’te öldürülen üç PKK ’lı kadının katili Ömer Güney’i tanımadığını belirterek “Paris suikastı faili meçhul kalacaktır” dedi.


Ergenekon davasıyla adı gündeme gelen gazeteci Tuncay Güney , SkyTürk 360 ta Hilmi Hacaloğlu nun sunduğu Şimdi Söz Sende programına konuk oldu.
Kanada nın Toronto kentinden canlı yayın bağlantısıyla programa katılan Güney , kendisiyle ilgili iddialara yanıt verirken Türkiye gündemiyle ilgili de ilginç açıklamalarda bulundu.

"ÇOCUKLARINIZI askere GÖNDERMEYİN"
Tuncay Güney , Türkiye de halkın özgürlükler adına harekete geçmekte etkisiz olduğunu söylerek "Bugün Taksim de yürümeyi bilmeyen 20 yaşındaki gençler askere gidiyor. 3 aylık eğitimden sonra tabutu geliyor. Ailesi de Vatan sağolsun diyor. Artık profesyonel orduya geçmenin zamanı gelmedi mi? Aileler çocuklarını askere göndermesin. Askerlik şubeleri kitlensin. Tepkilerini koysunlar , o zaman profesyonel ordu gelir"






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.