16 Şubat 2013 Cumartesi

Harlem Shake dansı nedir - nasıl yapılır?

Geçtiğimiz yıl içinde “Gangnam Style” bir fenomen olmuş, videoları Youtube’da milyar tıklamayı geçmiş ve büyük bir ekol haline gelmişti. Ki halen bile Türkiye’de çocuklar arasında en çok bilinen şarkı Gangnam Style’dır herhalde…

Şimdilerde ise Gangnam Style’ın yerine yeni bir trend göz dikmiş durumda; “Harlem Shake”. “Know your Meme” şarkısıyla başlayan bu trend Silikon Vadisi’ni de vurmuş durumda. Önce Facebook HeadQuarter’da çalışanların hazırladığı video ile büyük yankı yaratan Harlem Shake, sonrasında Google’a da sıçradı. Şimdilerde ise neredeyse bütün büyük Silikon Vadisi firmaları, kendilerine Harlem Shake videosu hazırlamaya girişmiş durumdalar. Yukarıdaki videoda Facebook çalışanlarının hazırladığı Harlem Shake’i izleyebilirsiniz. Rivayete göre “Smiley Face Lemon” yani gülen limon suratın içinde Zuck (Mark Zuckerberg) var. Tabi bu bir söylenti…

Hemen ardından aşağıda Youtube’a düşen Google çalışanlarının Google’ın bahçesinde çekilmiş Harlem Shake versiyonunu da internetten izleyebilirsiniz. 


Son dönemde YouTube’taki “Harlem Shake” videoları çokça izlenilmeye ve paylaşılmaya başlandı. Baauer’in Harlem Shake adlı şarkısı eşliğinde delicesine dans eden insanların bulunduğu bu videolarda alakasız bir şekilde maskeyle dans eden bir kişinin ardından o karedeki herkes bir anda adeta kopuyor. Videoların uzunluğu ise genel olarak 30 saniye civarında.


Harlem Shake dansı yıllardır mevcut ve bu videolardaki dans edenlerin bu dansla pek alakası yok. Ayrıca Bauer’in şarkısı da aylar önce yayımlandı. Neden bu videoları şimdi bu kadar popüler hale geldiğiyse tam bir muamma. Öte yandan Harlem Shake’in Gangnam Style’a bir cevap olduğunu iddia edenler de mevcut. İnternette neyin ne zaman bir anda trend olacağını kestirmek gerçekten oldukça güç.

YouTube'taki ilk orijinal Harlem Shake videosunun aşağıdaki olduğu iddia ediliyor. Video 4.2 milyon izlenmeyi aşmış durumda.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.