12 Şubat 2013 Salı

Galatasaray Basketbol takımında ekonomik kriz


Sneijder, Drogba gibi süper yıldızları Türkiye’ye getirerek büyük sükse yapan Galatasaray Kulübü’nde basketbol şubesi maddi krizle boğuşuyor. İki futbolcu transferi için 33 milyon euro ödeyecek olan sarı-kırmızılı ekip, basketbolcuların toplam 3 milyon doları bulan alacaklarını ödeyemiyor.

Geçtiğimiz günlerde 4 aydır maaşını alamadığı için habersiz olarak Türkiye’den ayrılan kadın takımının ABD’li yıldızı Whalen, dün de twitter hesabından Galatasaray macerasının bittiğini açıkladı.

Sezona Avrupa Şampiyonluğu hedefiyle başlayan kadın takımından Lyttle, Fowles ve Wauters’ın da kulübe ihtarname çektiği ve hafta sonuna kadar alacaklarının ödenmemesi durumunda takımdan ayrılacakları iddia edildi. Özellikle Fowles’ın ödeme sorunu nedeniyle tepkili olduğu ve yarın oynanacak İstanbul Üniversitesi karşılaşmasında da forma giymek istemediği belirtildi.
Maddi kriz erkek takımına da sıçradı. Spor Toto Türkiye Kupası’nda final oynayan, lig ve Eurocup’ta da zirveyi hedefleyen Galatasaray’da, oyuncuların birkaç aydır maaşlarının ödenmediği, sadece Türkiye Kupası öncesinde küçük bir ödeme yapıldığı öğrenildi. Erkek takımından da Jamont Gordon, Milan Macvan ve Boniface Ndong’un ihtarname yolladığı iddia edildi. İspanyol basını da Real Madrid’in, Ndong ile ilgilendiğini  yazdı.

‘Sorunlar çözülecek’

Galatasaray Basketbol Şubesi Koordinatörü Murat Özyer, iddialarla ilgili olarak, “Bazı sorunlarımız var ama çözülecek” dedi. Özyer, Lindsay Whalen’ın yeniden takıma dönme ihtimalinin olduğunu da belirtti. Antrenör Ergin Ataman ise bazı sorunların olduğunu ancak takımda ihtarname çekmek gibi bir durumun yaşanmadığını söyledi
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.