18 Ocak 2013 Cuma

Mehmet Ali Birand TRT'yi dolandırdı mı? - Yolsuzluklar - Uğur Mumcu

Mehmet Ali Birand hakkında yazdığı kitabı ile gündeme gelen Can Dündar dün akşam Aykırı Sorular programında Enver Aysever'in konuğuydu. Dündar, Birand'ın iyi kötü tüm yanlarını kaleme aldığı kitabıyla ilgili "Birand TRT'yi dolandırdı mı?" sorusuna bakın nasıl yanıt verdi:

BİRAND DOLANDIRDI MI?
"Birand, hatasını kabul ediyor yani TRT'yi dolandırmadığını ama büyük ihmallerinin olduğunu kabul ediyor. Evraklar ortada. Uğur Mumcu'nun iddiaları Emin Çölaşan'ın iddialarını onun cevaplarını da vermeye çalıştım. Ben şahsen Birand'ın cebine para girsin diye böyle bir şeye giriştiğini düşünmüyorum. Ama çok ciddi bir ihmalinin olduğunu düşünüyorum. Biraz da yapılan yayınların bedelinin böyle ödetildiğini düşünüyorum."

BİRAND NE YAPMIŞTI?
Kaynak (Wikipedi): TRT için 32. Gün programını hazırladığı dönemde sahtecilik ve dolandırıcılık iddiası ile hakkında açılan kamu davasından yargılandı ve hüküm giydi. Olayı ortaya çıkaran TRT Teftiş Kurulu raporunda Birand'ın kurumu uğrattığı zarar: 2 milyon Belçika Frangı, 4 milyon 650 bin İtalyan Lireti, 104.100 Fransız Frangı, 34.600 ABD Doları, 28.400 İngiliz Sterlini, 35.360 Avusturya Şilini, 1.558 Alman Markı, 310 İsviçre Frangı olarak belirlenmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.