7 Ocak 2013 Pazartesi

8 Ocak 2013 Okullar tatil mi - İstanbulda Kar tatili - 08.01.2013

Kar yağışı yoğun bir şekilde geliyor. Okullara kar tatili var mı , kar yağışının durumuna göre valiliklerden ve milli eğitim müdürlüklerinden haber geldikçe bu sayfadan bilgi vereceğiz. 8 Ocak 2012 Salı Okullara Kar tatili Var mı ?


Son dakika..

İstanbul'da başlayan ve artarak devam eden kar yağışının, kar tatilini beraberinde getireceği beklentisi  boşa çıkacak sanılırken gece yarısı gelen bir haber öğrencileri sevindirdi..

İstanbul'da  8 Ocak 2013 tarihi  için Devlet Okullarında Eğitime ara verildi.


Açıklamanın gece yarısı yapılması ise büyük bir tepkiyle karşılandı.

Türkiye yeni bir soğuk hava dalgasının etkisinde. Meteoroloji bir çok il için kuvvetli kar yağışı uyarısı yaptı. İstanbul'da Işık Üniversitesi'nin yanı sıra Okyanus Kolejleri, TED İstanbul Koleji, Bilfen ve MEF Okulları tatil edildi




Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan meteorolojik uyarılara göre, yağışlar bu gece (7 Ocak Pazartesi) saatlerinden itibaren İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Bilecik ile Zonguldak,Bartın, Bolu, Düzce ve Karabük etrafında karla karışık yağmur ve kara dönüşecek. Zamanla etkisiniartıracak yağışların yarın öğle saatlerinden sonra ve Salı günü kuvvetli, yer yer yoğun olmak üzere kar şeklinde devam etmesi bekleniyor. İstanbul Ankara Bursa Kar tatili var mı yarın belli olacak.

Kars’ta etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle yarından itibaren 2 gün süre ile ilk ve orta dereceli okullarda eğitime ara verildi.
Kars Valiliği’nden yapılan açıklamada, Kars’ta etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle yarından itibaren ilk ve orta dereceli okullar iki gün süreyle tatil edildi. Yapılan açıklamada ayrıca kamu kurum ve kuruluşlarında görevli olan engelli ve hamile memurlar da 2 gün süre ile izinli sayılacak.

Erzurum’da okullara kar tatiliErzurum’da yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar bir gün süre ile tatil edildi.
Erzurum Valiliği’nden alınan bilgiye göre, Erzurum’da akşam saatlerinden itibaren etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle yarın il genelinde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün süre ile ara verildi.
Varto’da okullar 2 gün tatil edildiMuş’un Varto ilçesinde okullar 2 gün süre ile tatil edildi.
Muş’ta etkili olan kar yağışı nedeni ile Varto ve bağlı köylerde okullar Pazartesi ve Salı günü için tatil edildi.
8 Ocak Salı Günü okullar tatil mi , Okullara kar tatili var mı ya da hangi illere kar tatili olacak. Bunu kar yağışının durumuna göre öğreneceğiz ve sayfamızda yer vereceğiz.
Tunceli, Şırnak ve Beytüşşebap İlçesi'nde son günlerde devam eden kar yağışı, günlük yaşamı felç etti. Tunceli ile Erzincan, Ovacık ve Pülümür İlçeleri ile ulaşımını sağlayan karayolları, yaşanan çığ nedeniyle trafiğe kapandı. Tunceli'de 2 gündür aralıksız devam eden kar yağışı nedeniyle ulaşım tam anlamıyla felç oldu. Tunceli-Erzincan, Tunceli-Pülümür, Tunceli-Ovacık karayolları dün akşamdan bu yana aşırı kar yağışı ve çığ düşmeleri sonucu trafiğe kapandı. Tunceli il merkezi ve ilçelere bağlı toplam 311 köy yolu da kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapanırken, Ovacık ve Nazimiye ilçe merkezinde kar kalınlığının 2 metreyi bulduğu, kar yağışı ise halen devam ettiği öğrenildi. Tunceli-Erzincan, Tunceli Pülümür ve Tunceli-Ovacık karayolları, dün gece ve bugün sabah saatlerinde birçok noktada çığ düşmesi sonucu trafiğe kapanırken, karayolları ekipleri yolları açmak için dün akşamdan beri başlattığı çalışmalar devam ediyor. Tunceli il merkezinde kar yağışı devam ederken birçok mahellede hayat tamamen durdu. Belediye ekipleri, iş makinası yetersizliği nedeniyle kar temizlemede yetersiz kaldığı gözlendi. Kent merkezinde 2 gündür devam yağışlar sonucu kar kalınlığı yarım metreyi aştı. Ayrıca kent merkezine bağlı tüm köy yolları da ulaşıma kapandı.
AÇIKÖĞRETİM SINAVLARINA GİREMEDİLER
Tunceli-Ovacık ve Tunceli-Pülümür karayollarının yoğun kar yağışı ve çığ düşmesi sonucu ulaşıma kapanması, açık öğretim sınavına girecek öğrencileri de etkiledi. Çok sayıda öğrenci, yolların kapalı olması nedeniyle sınav merkezlerine ulaşamadığı öğrenildi.
ŞIRNAK'TA KAR SEVİNCİ
Şırnak'ta bugün sabah saatlerinde başlayan ve hala devam eden kar yağışı, araç trafiğini olumsuz etkilerken, çocuklar arasında sevinçle karşılandı. Kent merkezinde seyir halindeki araçlar zincir takarken, zincir takmayan araçların hareket etmekte sıkıntı yaşadıkları gözlendi. Kent merkezinde kar kalınlığı 10 santime ulaşırken, yüksek kesimlerde ise 1 metreye ulaştığı tahmin ediliyor. Kar yağışını fırsat bilen çocuklar, kardan adam yapıp, kar topu oynayarak kar yağışını sevinçle karşıladı. Çok sayıda vatanda, Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Atatürk büstünün yanında hatıra fotoğrafı çektirdi.
BEYTÜŞŞEBAP'TA BEYAZ ESARET
Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi'nde dün akşam aralıklarla yağan kar yağışı hayatı olumsuz etkilerken, köylerle ulaşımda aksamalara yolaçtı. İlçe merkezinde kar kalınlığı yarım metreye ulaşırken, çok sayıda köy yolu ise çığ nedeniyle ulaşıma kapandı. Sabah erken saatlerinde şehirlerarası karayolu kardan dolayı aksamalar meydana geldi. Karayolları ekipleri, dün akşam başlattığı kar temizleme çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Vatandaşlar, evlerin damında biriken karları sık sık temizlemek zorunda kalıyor. Damlarda ve kaldırımlarda biriken karların temizlenmesiyle birlikte ilçe merkezinde kar yığınları oluştu.
METEOROLOJİ UYARDI: KAR YAĞIŞI YURDU TERK ETMİYOR
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, bugün Doğu Anadolu Bölgesi'nin geneliyle Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli, Bitlis, Muş, Hakkari, Şırnak, Tunceli, Bingöl ve Erzincan çevrelerinde ise yoğun kar yağışı beklendiği bildirildi.
Ayrıca yapılan açıklamada , bölgedeki kar yağışının yarın da etkili olmasının beklendiği ifade edilerek, Doğu Anadolu'da, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile İç Anadolu'nun doğusunda kuvvetli kar yağışı beklendiği kaydedildi.

1 yorum:

  1. 08.01.2013 için ilk ve orta dereceli okullar tatil edildi http://www.ensonhaber.com/istanbulda-okullar-tatil-2013-01-08.html bakabilirsiniz

    YanıtlaSil

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.