10 Aralık 2012 Pazartesi

Radamel Falcao Deportivo'ya 5 gol atarak tarihe geçti

Geçtiğimiz hafta Real Madrid ve ardından hafta içinde UEFA Avrupa Liginde Çek Cumhuriyetinden Plzen takımına yenilen ve sonrasında La Liganın son sırasındaki Deportivo karşısına çıkan Atletico, farklı bir galibiyet aldı.


Atletico Madridin sahadaki en etkili ismi Kolombiyalı Radamel Falcao, atılan 6 golün 5ini kaydetti. 23. dakikada Diego Costanın attığı golün ardından 28, 42, 64 (penaltıdan), 67 ve 71. dakikalarda Deportivo ağlarını havalandıran Falcao, Atletico Madrid Kulübünün tarihinde bir lig maçında 5 gol atmayı başaran ilk futbolcusu oldu.

La Ligadaki gol krallığı yarışında Falcao, gol sayısını 16ya çıkararak, Lionel Messinin (21) ardından ikinciliğe yükseldi.



Öte yandan Atletico Madriddeki Türk futbolculardan Arda Turan, ilk 11de sahaya çıkarak, 70. dakikada yerini Raul Garciaya bıraktı. Emre Belözoğlu ise yedeklerde kaldı.

Vicente Calderon Stadında en son 1994 yılında Valladolide karşı 6 gol atabilen Atletico Madrid, Deportivo galibiyeti sonrasında puanını 37ye yükselterek, ligde 2. sırada kaldı ve lider Barcelonanın en yakın takipçisi olmaya devam etti...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.