21 Aralık 2012 Cuma

NASA UZAY istasyonu canlı yayın izle - 21.12.2012


 Maya takvimine göre bugün kopacağı iddia edilen ‘kıyamet’te kurtulacak sayılı yerlerden olduğu söylenen Şirince'de nefesler tutuldu. Saat 13.11'de kıyametin kopacağı efsanesi dilden dile dolaşıyordu. Şirince'de toplanan halk saat 13.11'i bekledi. TV kameralarına bakıp el sallayarak kıyameti bekleyen vatandaşlar 'maya tutmayınca' mutluluklarını birbirlerine sarılarak paylaştı.Hürriyet Dünyasından Banu Şen kıyametin kopması halinde yerle bir olmayacak Şirince'den, Arzu Çakır Morin ise Fransa'nın Bugarach köyünden bildiriyor.
VE beklenen gün geldi. Son 24 saattir Şirince tam anlamıyla tarihi anlarını yaşıyor. Kıyametten kurtulacak iki yerden biri olması, Maden Dağı’na dev geminin inmesi, İsa’nın dönüp buradakileri kurtaracak olması efsanelerinin dışında köy iki gündür film platosu gibi.

225 haneli, 650-700 yatak kapasiteye sahip köyde iki adımdan birinde TV kameraları ve gazeteciler etrafı sarmış durumda. Neredeyse köy nüfusunun yarısı kadar; 247 basın mensubu akreditasyonu yapılmış. Akreditasyonlar sürerken bu sayının 400’e çıkması beklendiği, özellikle yabancı basının akredite olmak için hala belediyeye başvurduğu belirtiliyor. Jandarma ve zabıta ekipleri de dün sabah itibarı ile köşe başlarında nöbet tutup, devriye gezmeye başladı. Köyde 150 jandarmanın yanı sıra sivil ekipler de görev yapıyor. Şirince İlköğretim Okulu bahçesinde ise 3 ambulans takviyesi bekletilirken, UMKE de buraya konuşlandı. 400 kişinin çalıştığı Selçuk Belediyesi ise 200’e yakın personelini Şirince’ye gönderdi. Vergi ve sigara denetmenlerine de sokaklarda sıkça rastlamak mümkün. İşletmelere göz açtırmıyorlar. Şirinceli bir esnaf seslenip dert yanıyor; “Şirince Şirince olalı böyle zulüm görmedi!”
KIYAMET ONA GÜLDÜ
Esnaf ve köy halkı bu durumdan artık sıkıldıklarını, röportajlar nedeniyle siftah yapamadıklarından yakınırken köyün en mutlusu Milli Piyango satıcısı Orhan Sarıpınar. Basın mensupları bile Sarıpınar’dan bilet almak için sıraya giriyor. Çocukluğundan bu yana Şirince’de yaşadığını ve köyün tek biletçisi olduğunu söyleyen Sarıpınar’ın adı “Kıyamet Biletçisine” çıkmış. Sarıpınar, “Pozitif bilet bunlar. Bir tek siz zengin olacaksınız. Kıyamete beş kala bu biletleri alın, zengin olun” diyerek umut dağıtıyor.
Köyün hocası 4 gündür yok
ŞİRİNCE imamı Serhan Özvardar hafta başından bu yana köyde değil. Görüş almak isteyen gazeteciler elleri boş dönüyor. Özvardar yerine müezzin namaz kıldırıp, ezan okuyor. Selçuk Müftüsü İsmail Saltu, Özvardar’ın bir cenazesi olduğu için köyde bulunmadığını tahmin ettiğini söyledi. Cuma hutbesini Saltu verdi, cuma namazını da kendisi kıldırdı.
ŞİRİNCE HEM KIYAMETİ HEM MÜŞTERİ BEKLİYOR
Kıyamet senaryoları ile ilgi odağı haline gelen Şirince'de henüz beklenen ziyaretçi sayısına ulaşılamazken, köyde gün canlı yayınlarla başladı.
Beklenen ziyaretçi sayısına henüz ulaşılamayan köyde, sabahın erken saatlerinde çok sayıda basın mensubunun olduğu gözlendi. Şirince esnafı açısından ise tahmin edilen hareketlilik sabah erken saatlerde başlamadı.
N CİN TOP OYNUYOR
Şirince gece yarısından sonra 21.12.2012’ye eğlenerek girdi. Canlı yayınların yapıldığı alanda ateşin etrafında çalan müzikle bir yandan dans edildi bir yanda da meraklı gözlerle kameraların etrafında toplanıldı. Ancak yine de beklenen kalabalık yoktu. Şirince sokaklarında gece yarısından sonra in cin top oynuyordu. Gece 00.00’da meditasyon yapanlar da vardı. Dünyanın dört bir yanını gezip değişim dönüşüm danışmanlığı yapan Pervin Cülcüloğlu, saatler gece yarısını gösterdiğinde mumlar yakarak yanındakilerle yeni bir değişim dönüşüme girilmesinin törenini yaptı. Cülcüloğlu, “Tüm kötülükleri ve korkularımızı bu güzel enerjinin yayıldığı Şirince’de geride bırakıp yeni bir değişim sürecine giriyoruz” dedi.
Dünya yörüngesinde 1998 yılında inşaatı başlayan uluslararası uzay istasyonu (ISS) konumu ve hacmi itibari ile dünyanın en büyük yapay uydusu haline gelmiş durumda.
Başta NASA olmak üzere birçok ülkenin ortak operasyonu ile devam eden uzay araştırmaları içinde bulunduğumuz dönemde astronot ve kozmonotlar Anton Shkaplerov, Dan Burbank (Komutan), Anatoly Ivanishin, André Kuipers, Oleg Kononenko, Don Pettit tarafından sürdürülmekte.
Nasa aynı zamanda istasyondan canlı görüntüleri Ustream yoluyla meraklılarına da iletiyor. Bu canlı yayın, istasyonun sadece yer üssüyle kontak halinde olduğu dönemlerde gerçekleşiyor.
Zaman zaman istasyonun içinden uzay adamlarının çalışmalarının da görüntülendiği yayında, daha çok dünya görüntülerine rastlamak mümkün, gezegenimizin etrafında bir tam turu 90 dakikada atan ISS için gün batımı ve doğumları 45′er dakikalık periyodlarda geçekleşiyor. Özellikle gece tarafına geçildiğinde şehir ışıkları ve fırtınalı havalarda şimşeklerin parıltılarını izlemek heyecan verici.
Dünya 21 Aralık’ta Maya takvimine göre kıyamet yaşanıp yaşanmayacağını tartışıyor. Maya kehanetlerine göre Marduk gezegeni 21 Aralık’ta dünyaya çarpacak. 21 Aralık’a kadar kesintisiz canlı yayın...Uzaydan dünyanın görüntülerini kesintisiz izleyin. Dünyanın etrafında neler olup bittiğini uzay kameralarından takip edin..
Çarpışma olacak mı, olmayacak mı? Saniye saniye, saat saat sürekli canlı yayında..
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.