31 Aralık 2012 Pazartesi

Milli Piyango yılbaşı çekilişi ne zaman hangi kanalda?


Sayısal ve Süper Loto'nun televizyondan canlı olarak yayınlanmamasının ardından şaibe iddiaları her geçen büyürken Milli Piyango yılbaşı özel çekilişinde benzer durum yaşanmayacak...

Milli Piyango’nun merakla beklenen yılbaşı özel çekilişi, 24 yıl aradan sonra ilk kez bütün basın kuruluşlarına açık olacak ve milliyet.com.tr’den canlı olarak yayınlanacak.



TRT ile Milli Piyango İdaresi arasındaki anlaşmanın sona ermesi nedeniyle TRT ekranlarından yayınlanmayacak olan çekilişi ve ikramiye heyecanını milliyet.com.tr takipçileriyle paylaşacak.

45 milyonluk ikramiye
Milli Piyango İdaresi, yılbaşında toplam 242 milyon TL ikramiye dağıtacak. Tam 40, yarım 20, çeyrek biletin ise 10 liradan satıldığı yılbaşı özel çekiliş biletlerinin büyük bölümü satıldı.
Milli Piyango İdaresi, 45 milyon liralık ikramiyenin yanı sıra 5 adet 500 bin, 10 adet 200 bin, 20 adet 100 bin, 30 adet 50 bin, 50 adet 10 bin, 100 adet 5 bin, 200 adet 2 bin ve 300 adet de bin liralık ikramiye verecek.


Yılbaşı özel çekilişinin büyük ikramiyesinin tam bilete çıkması halinde bu yıl, Milli Piyango tarihinin en yüksek ikramiyesi vermiş olacak.
Milli Piyango İdaresi’nin teşkilatıyla ilgili yasa gereği, büyük ikramiye çekilişleri 24 yıldır yılbaşı gecesi TRT’den canlı olarak yayınlanıyordu. Ancak TRT ile idare arasındaki sözleşme nisan ayında sona erdi. Milli Piyango İdaresi, TRT’nin 5 milyon liralık yayın fiyatını artırması isteğine soğuk bakınca iki kuruluş arasında yeni bir sözleşme yapılmadı.

Halka açık olacak
Milli Piyango İdaresi ise Talih Kuşu çekilişinin programını bu yıl kendisi yapacak. Çekiliş, Milli Eğitim Bakanlığı Şura Salonu’nda yapılacak. Çeşitli sanatçıların da katılacağı bir çekiliş programı için son hazırlıklar devam ediyor.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.