9 Aralık 2012 Pazar

Galatasaray - Fenerbahçe Derbi maçının hakemi kim olacak?

16.12.2012 Galatasaray Fenerbahçe maçının hakemi..



Türkiye TT Arena'da oynanacak olan  Galatarasaray Fenerbahçe Maçına kitlenmişken futbolseverler merakla  bu zorlu mücadelenin hakemini merak etmeye başladı..

MERKEZ Hakem Kurulu (MHK), pazar günü oynanacak G.Saray-F.Bahçe derbisini yönetecek hakemi henüz açıklamamasına karşın kritik mücadeleye Halis Özkahya’nın atanacağının duyumunu alan sarı-kırmızılı yönetim tedirgin.


Nedeni ise MHK eğitimcisi ve UEFA Hakem komitesi Üyesi Jaap Uilenberg’in “Seyirci baskısından etkilenmeyen hakemlerin sayısının artmasını istiyorum. Derbiye de gelip bu hakemin gözlemcisi olacağım. Bu nedenle Halis Özkahya gelsin bu ortama alışsın” önerisinde bulunması... Uilenberg’in teklifini masaya yatıran MHK, büyük ölçüde 32 yaşındaki FIFA kokartlı Özkahya’da karar kıldı.
TÜM bu gelişmelerden haberdar olan G.Saray yönetimi ise kendi seyircisi bile olsa Halis Özkahya’nın tribün baskısından etkilenmesinden ve Trabzon maçı öncesi kartların kontrolünü kaybetmesinden korkuyor.
Tek derbisinde 13 sarı gösterdi!
ÖZKAHYA kariyerinde yalnız bir derbide düdük çaldı. O da sadece 29 Nisan 2012’de F.Bahçe ile Beşiktaş arasında oynanan Süper Final şampiyonluk grubu maçı. 32 yaşındaki hakem söz konusu karşılaşmada F.Bahçe’ye 4, Beşiktaş’a ise 9 sarı kart göstermişti. Özkahya’nın oyuncuları kartla kontrol etme isteği sarı-kırmızılıları endişelendiriyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.