29 Aralık 2012 Cumartesi

Barbaros Şansal THY’de Sözcü Gazetesi dağıtıyor


THY’de, Türkiye’nin en çok satan 4. gazetesi olan SÖZCÜ’nün bulunmamasına vatandaş isyan ediyor. Yolcular, SÖZCÜ’yü kendi dağıtıyor
THY’­nin SÖZ­CÜ­’ye özel uy­gu­la­dı­ğı ya­sa­ğı va­tan­daş­lar de­li­yor!.. Dev­le­tin en bü­yük ku­rum­la­rın­dan bi­ri olan Türk Ha­va Yol­la­rı­’n­da­ki (THY) ga­ze­te alım­la­rı­na va­tan­da­şın tep­ki­si sü­rü­yor. Du­yar­lı yol­cu­lar, Tür­ki­ye­’nin en çok sa­tan 4’ün­cü ga­ze­te­si olan SÖZ­CÜ­’nün uçak­lar­da bu­lun­ma­ma­sı­na ses­siz kal­mı­yor.
Alımlar is­ta­tis­tik­selmiş
Türk Hava Yolları’nın ade­ta SÖZ­CÜ­’ye özel uy­gu­la­dı­ğı ya­sak kar­şı­sın­da va­tan­daş­lar da ken­di çö­zü­mü­nü üret­ti. Ba­zı se­fer­ler­de yol­cu­lar, uçak­la­rda ken­di al­dık­la­rı SÖZ­CÜ ga­ze­te­si­ni da­ğıt­ma­ya baş­la­dı.
Uçak­lar­da SÖZCÜ ga­ze­te­si­nin ol­ma­ma­sı TBMM gün­de­mi­ne de ge­ti­ril­di ve bu­gü­ne ka­dar çok sa­yı­da öner­ge ve­ril­di. Son ola­rak CHP Mer­sin Mil­let­ve­ki­li Ali Rı­za Öz­türk so­ru öner­ge­si ver­di ve Ma­li­ye Ba­ka­nı Meh­met Şim­şek ce­vap­la­dı. THY’­nin yüz­de 49.12’lik his­se­si­nin ka­mu­ya ait ol­du­ğu­nu ve şir­ke­tin özel hu­kuk hü­küm­le­ri­ne gö­re yö­ne­til­di­ği­ni bil­di­ren Meh­met Şim­şek “Ga­ze­te sa­yı­la­rı gün­lük yol­cu is­tek­le­ri göz önü­ne alı­na­rak ge­niş bir yel­pa­ze­de ve yol­cu ter­cih­le­ri is­ta­tis­tik­sel ola­rak de­ğer­len­di­ri­lip ya­pıl­mak­ta­dı­r” de­di.
“VİP, alıp gi­di­yormuş”
CHP’­li bir başka milletvekil Umut Oran ise, “Türk Hava Yolları uçak­la­rın­da ya­ban­cı ga­ze­te­ler bi­le var. Peki ne­den SÖZCÜ THY’nin uçaklarında yer almıyor?” di­ye sor­du. Ma­li­ye Ba­ka­nı Meh­met Şim­şek bu öner­ge­yi ce­vap­lan­dı­rır­ken de, “VİP sa­lon­la­rı­na bü­tün ya­yın­lar alın­mak­ta an­cak ti­ra­jı yük­sek olan­lar, VİP yol­cu­lar ta­ra­fın­dan be­ra­ber­le­rin­de gö­tü­rül­mek­te. Da­ha son­ra ge­len yol­cu­lar bu ya­yın­la­ra ula­şa­ma­mak­ta­dı­r” di­ye ko­nuş­tu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.