12 Eylül 2012 Çarşamba

Redhack Tecavüze uğrayan Dilan için Hastaneyi hackledi

Urfa'nın Siverek İlçesi'ne bağlı Gürakar Beldesi'nde, Pazartesi günü saat 13.30 sıralarında 112 acil servisini arayan bir kişi, boncuk yuttuğu iddiasıyla 3 yaşındaki Dilan Bağdaş'ın yaşamını yitirdiğini bildirdi.

Hastane yetkilileri, ambulansla Bağdaş'ın bulunduğu yere giderek, yüzünde morlukların oluştuğu cansız beden ile karşılaştı. Siverek Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Bağdaş'ın yüzünde morlukların olduğunu fark eden doktorlar, çocuk yaştaki Bağdaş'ın vücudunun vajina bölgesinde kanamanın olduğunu fark etti. Bağdaş'ın hangi gerekçeyle yaşamını yitirdiğinin incelenmesi için morga kaldırılırken, Bağdaş'ın tecavüze uğrayarak öldürüldüğü iddia ediliyor.

Dilan'a Ne Oldu

Hemen her çocuk haberinin tedirginlikle okunduğu ve çocuğa yönelik şiddetin, istismarın olağanlaştırıldığı yerde sosyal medyada Dilan'a Ne Oldu sorusu soruluyor. Dilan Bağdaş'ın ölümünde şüpheler gündemde. Konuyla ilgili çocuğa yönelik tecavüz, taciz girişimi olduğu yönlü tepkiler giderek artıyor ve Dilan'a Ne oldu sorusu daha çok soruluyor. 3 Yaşında bir bebeğin ölümü bir trajediyken bu çocuğa yönelik bir tacizin olabileceği ve bunun üstünün kapatılmaya çalışılabileceği ihtimali önem kazanıyor. Sakarya'da 14 yaşındaki Ö.C'nin tecavüze uğraması ve 34 tecavüz sanığının serbest bırakılması. Aynı şekilde Edirne'de Z.K adlı 14 yaşında çocuğa tecavüz edilmesi ve tecavüz sanıklarının serbest kalmasının tepkileri ortada duruken Dilan'a Ne olduğuna yanıt acilen verilmeli

Redhack Urfa ve Siverek Devlet Hastanelerine Erişimi Engelledi. 

Dilan Ne Oldu sorusuna yönelik konuyla ilgili olanlardan bir yanıt gelmemesi üzerine Redhack Urfa Devlet Hastanesi sitesine erişimi engelledi. Dilana Ne oldu sorusunun yakıcı ve önemi ortada dururken konuyla ilgili olan yetkililerin sesiz kalışına karşı yapılan eylemin nedeni de Dilan'a Ne Olduğunun ortaya çıkarılması ve ortada dolaşan korkunç iddianın netleştirilmesi. Redhack Urfa Devlet Hastanesi'nin ardından Dilan'la ilgili şüphelerin yoğunlaştığı Siverek Devlet Hastanesi'nin siverekdevlethastanesi.gor. tr internet sitesini de erişime engelledi. Redhack ayrıca yargıtay.gov.tr sitesini de engelledi. Yargıtay 14 yaşında 26 kişinin tecavüzübe uğrayan N.Ç.nin "kendi rızasıyla" tecavüze uğradığı kararını onaylayarak bir "Utanç Kararını" onaylamış ve çocuğa tecavüzün gerekçesine yasal kapı açmıştı. Dilan'a ne oldu sorusu yanıt arıyor. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.