20 Eylül 2012 Perşembe

Galatasaray Manchester United'a iyi oynayarak 1-0 yenildi


Galatasaray, Şampiyonlar Ligi H Grubu'nda  ilk sınvında Manchester United'a konuk oldu. Sarı-kırmızılılar, Old Trafford'da 1-0 kaybetmesine rağmen, oynadığı futbolla bu sonucu hiç hak etmedi. G.Saray'ın büyük alkış aldığı zorlu sınavda 3 topu da direğe takıldı.

Manchester United'da galibiyeti getiren golü 7. dakikada Michael Carrick kaydetti. Galatasaray maç boyunca İngiliz devine karşı oldukça başarılı bir futbol sergilemesine rağmen gol bulmayı başaramadı. Fatih Terim'in öğrencileri Old Trafford'da 3 kez de direğe takılınca; Galatasaray ilk maçında puan çıkaramamış oldu. Sarı-kırmızılılar puan alamasada, grupta oynayacağı diğer maçlar öncesinde büyük umut verdi.
Manchester United' bu galibiyetin ardından gruplara galibiyetle başladı. İlk maçlar sonucunda Braga'yı deplasmanda 2-0 mağlup eden Cluj liderlik koltuğuna oturdu.
Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'nde bir sonraki maçında 3 Ekim tarihinde Portekiz temsilcisi Braga ile Türk Telekom Arena'da karşılaşacak. Manchester United ise Rumen ekibi Cluj'e konuk olacak
 İLK YARI
 Karşılaşmanın henüz 3. dakikasında Umut Bulut’un ceza alanında yerde  kalmasının ardından Galatasaraylı futbolcular penaltı bekledi, ancak Alman hakem  Stark devam kararı verdi. Tempolu başlayan maçın ilk dakikalarında savunmasında  açıklar veren sarı-kırmızılı takım, 7. dakikada Carrick’in golüyle geriye düştü.
         Bu dakikadan sonra oyunu rölantiye alan Manchester United karşısında  Galatasaray, presle baskı kurmaya çalıştı. Amrabat ve Hamit’in vuruşlarında  ”direği geçemeyen” sarı-kırmızılı ekip, soyunma odasına 1-0 geride gitti.
         Galatasaray’da Umut Bulut’un sakatlanması nedeniyle zorunlu bir  değişiklik yapıldı ve 15. dakikada Elmander oyuna girdi.
         6. dakikada Manchester United, Nani ile gole çok yaklaştı. Dany’nin  hatasıyla ceza sahasında kaleciyle karşı karşıya kalan Portekizli futbolcunun  açısını iyi kapatan Muslera, gole izin vermedi.
         7. dakikada ev sahibi takım aradığı golü buldu. Kagawa’nın pasıyla ceza  alanında topla buluşan Carrick, kaleci Muslera’yı çalımladıktan sonra topu  filelere gönderdi ve takımını 1-0 öne geçirdi.
         10. dakikada sol kanatta topla buluşan Amrabat’ın, ceza alanının sol  çaprazından vuruşunda top, üst direğe çarparak auta çıktı.
         29. dakikada etkili gelişen Manchester United atağında, Valencia’nin sağ  taraftan ortaladığı topu ceza alanındaki Amrabat kafayla kornere gönderdi ve  tehlikeyi uzaklaştırdı.
         31. dakikada Hamit’in pasıyla ceza alanına giren Eboue’nin şutunda,  savunmaya çarpan top kornere çıktı.
         39. dakikada sağ taraftan serbest atış kullanan Selçuk, topu ceza yayında  müsait durumdaki Hamit’e çıkardı. Bu futbolcunun yerden şutunda, yan direğe  çarpan top auta gitti.
         Karşılaşmanın ilk yarısı Manchester United’ın 1-0 üstünlüğüyle sona  erdi.

       
Stat: Old Trafford
Hakemler: Wolfgang Stark, Jan-Hendrik Salver, Mike Pickel (Almanya)
Manchester United: De Gea, Rafael, Vidic, Evans, Evra, Valencia, Carrick,  Scholes, Nani, Kagawa, Robin van Persie
Galatasaray: Muslera, Eboue, Dany, Semih Kaya, Hakan Balta, Hamit, Melo,  Selçuk, Amrabat, Burak, Umut (Dk. 15 Elmander)
Gol: Dk. 7 Carrick (Manchester United)
Sarı kart: Dk. 38 Evra (Manchester United)

Manchester United-Galatasaray maçından notlar
Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim,  Manchester United karşısında yeni transfer Cris’i yedek soyundururken, çift  forvetle gol aradı.
         Terim, Avrupa Şampiyonlar Ligi H Grubu’nda Manchester United ile  deplasmanda oynadıkları maçta, 4-0 kazandıkları Antalyaspor maçında forma giyen  Cris’i yedek kulübesinde oturttu. Deneyimli teknik adam, savunmanın ortasında  Semih ve Dany ikilisine görev verdi.
         Teknik direktör Terim, Antalyaspor maçından farklı olarak sağ kanatta  Aydın yerine Hamit’i, forvette de Elmander yerine Burak’ı tercih etti. İleri uçta  Burak ile birlikte Umut da görev yaptı.
       
5 futbolcuda Şampiyonlar Ligi heyecanı
         Galatasaray’da teknik direktör Fatih Terim’in ilk 11’de görev verdiği 5  futbolcu kariyerlerinin ilk Şampiyonlar Ligi maçına çıktı.
         Sarı-kırmızılı takımda Selçuk İnan, Umut Bulut, Semih Kaya, Dany Nounkeu  ve kaleci Fernando Muslera Manchester United maçıyla birlikte ilk kez ”Devler  Ligi”nde mücadele etmenin heyecanını yaşadı.
       
Kagawa ve Robin van Persie sahada
         Manchester United Teknik Direktörü Alex Ferguson ise Galatasaray  karşısında yeni transferleri Robin van Persie ve Kagawa’yı ilk 11’de sahaya  sürerek, iki önemli silahıyla etkili olmayı hedefledi.
         Manchester ekibini 26 yıldır çalıştıran Ferguson, geçen hafta 4-0  kazandıkları Wigan Athletic maçında Hollandalı yıldız van Persie ve Kagawa’yı  yedek bırakmıştı.
         Tecrübeli çalıştırıcı, kalede Lindegaard yerine bu kez De Gea’ya şans  tanırken, Wigan maçında forma verdiği Ferdinand, Giggs, Hernandez, Buttner ve  Welbeck’i ise Galatasaray maçında ilk 11’de düşünmedi.
       
Scholes, 19 yıl sonra yine sahada
         1993 yılında oynanan ve Galatasaray’ın Old Trafford Stadı’nda Manchester  United ile 3-3 berabere kaldığı maçta forma giyen Paul Scholes, bugünkü maçta da  sahadaki yerini aldı.
         19 yıl önceki maçta oynayan diğer efsane futbolcu Ryan Giggs ise 18  kişilik kadroda yer almadı.
         Paul Scholes, geçen hafta Wigan Athletic ile yapılan lig mücadelesinde  Manchester United formasıyla 700. maçına çıkmıştı.
       
Rooney, kadroya alınmadı
         Mancheter United’ın en önemli futbolcularından Wayne Rooney, sakatlığı nedeniyle 18 kişilik kadroda yer almadı.
         Ligde oynanan Fulham maçında sakatlanan ve bir ay sahalardan uzak  kalacağı açıklanan Rooney, takımının maçını tribünden izledi.
       
Galatasaraylı futbolculara sevgi gösterisi
         Karşılaşmanın başlamasına kısa süre kala Manchester United taraftarları  76 bin kişilik Old Trafford Stadı’nı doldurdu.
         Kale arkasında kendilerine ayrılan bölümdeki yerlerini alan Galatasaraylı  taraftarlar ise ısınmak için sahaya çıkan sarı-kırmızılı futbolculara sevgi  gösterisinde bulundu ve tezahüratlarla moral verdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.