13 Eylül 2012 Perşembe

Emre Belözoğlu, Hamit Altıntop'a 'lan' mı dedi?

Emre Hamit Altıntop Gerginliğinin perde arkası aralanıyor..


A Milli Futbol Takımımız'ın Hollanda'ya 2-0 kaybettiği maçta Abdullah Avcı'nın kadro tercihi sorgulanmıştı. 'Selçuk İnan'ı niye oynatmadın?' diye yerden yere vurulmuştu Avcı. O tartışma 3 gün sürdü. Yetmedi bu kez başkası çıktı ortaya... Ay-Yıldızlıların zayıf rakibi Estonya'yı 3-0 yendiği karşılaşmada da Emre'nin gol sevincine katılmayan Hamit Altıntop vardı sırada. Milli duyguları üst düzey olan bir futbolcu nasıl olur da bir milli maçta golün sevincine katılmaz? Herkes bu sorunun yanıtını arıyor. AKŞAM, Hamit'in o gole neden sevinmediğini ortaya çıkardı.

O karaktarde biri değil

Bayern Münih ve Real Madrid gibi Avrupa'nın iki büyük kulübünde forma giydikten sonra G.Saray'a transfer olan milli futbolcunun Almanya'daki bir yakınına ulaştık ve o soruyu yönelttik: 'Hamit, Emre'nin golüne niye sevinmedi?' Türk spor kamuoyunun en çok tartıştığı konu belli ki, onu da bir hayli şaşırtmış ve üzmüş. Öncelikle Hamit'in nasıl bir insan olduğunu anlattı. Ardından bu üzücü olayın iç yüzünü aydınlattı:

Tavrı çok çirkin

'Hamit'in milliyetçiliğini kimse sorgulayamaz. Onun vatan sevgisine kimse söz edemez. Bu, çok hassas bir konu. Hamit, inanıyorum ki o gole Emre'den daha çok sevinmiştir. Onu rahatsız eden Emre'nin tavrı. Emre'nin 'Gel lan buraya!' sözüne takılmış. Hamit de milli takımın kaptanlarından biri. 'Bana lan diyemezsin. Nerede, kiminle sevineceğime sen karar veremezsin. Bana emir veremezsin' demiş. Haksız mı çocuk!

Büyük futbolcu

O Avrupa'da doğup, yetişmesine rağmen Türkiye ve vatan sevgisiyle büyüdü. Ancak, Türkiye'deki futbolculardan farklı bir özelliği var. Hocası dışında kimseden emir almaz. Emre, ona emreder gibi asla konuşamaz. Yani Emre'den emir alacak bir insan değil. Zaten onun zorlamasıyla da bir şey yapmaz. O gol sevincine takılıp kalmamak lazım. Hamit, sevincini kendi içerisinde yaşadı. Hamit, çok büyük bir futbolcu. Yaptıkları da bunun en büyük kanıtı. Emre'nin kendisine hemen çekidüzen vermesi gerekir. Ona nasıl izin veriyorlar?'

'Kulübüden çık' demişti

Emre Belözoğlu, 43. dakikada attığı golden sonra takım arkadaşlarını toplayarak yedek kulübesine koşmuş ve hocası Abdullah Avcı'ya sarılmıştı. Milliler, eleştirilerin odağındaki Avcı'nın etrafında çember oluştururken Emre birden kulübeye doğru fırlayıp birine sert hareketlerle bir şeyler anlatmaya çalışıyordu. O kişi Hamit Altıntop'tu. Ve Emre, ona 'Kulübeden çık Hamit' diye bağırmıştı.

Niye malzeme veriyor?

Karşılaşma sonrası NTV Spor'a konuşan Emre, Hamit'e yönelik eleştirilerde de bulundu: 'Oynamayanların tabii ki kırgınlıkları oluyor. Ben de yedek kaldım. Hamit'le maçtan önce görüşmemiz oldu. İkimiz de bu takımın kaptanıyız. Zaten sıkıntımız varsa kendi içimizde hallederiz. Malzeme vermemeliydi.'

(Akşam)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.