13 Eylül 2012 Perşembe

Aziz Yıldırım: "Benden önce Türkiye'ye yıldız futbolcu gelmedi"

Aziz Yıldırım: "Hagi Galatasaray'a geldiğinde bitmişti"

Aziz Yıldırım: "Türkiye'de Aziz Yıldırım yokken, hangi yıldız futbolcu geliyordu Türkiye'ye?"

Aziz Yildirim: "TR'de Aziz Yildirim yokken kim geliyordu Türkiye'ye?.

Güntekin Onay:Hagi ve Popescu vardı.

Hagi'ye yaşlı diyen Başkanımız Aziz Yıldırım Roberto Carlos bize 18 yaşında mı gelmişti biraz tutarlı konuşsa şaşırcam..


"Son dönemlerde bir spor yazarının yazdığı 3 A(Aziz Yıldırım, Aykut Kocaman ve Alex de Souza) başlıklı yazı var ama bu olmaz. Yönetimler seçimle gelir ve giderler. Bu 3A yazanlar bizlerle ilgili yazıyorlar. Bizimle şimdiye kadar konuşmamış insanlar hakkımızda yazar oldu. Getir götür işleri yapanlar bugün sporun büyük insanları oldular. Adımıza karalama politikalı yapıyorlar. Basınımız bazı şeyleri abartıyor. Ülkemiz son dönemlerde kötü birtakım olaylar yaşıyor ve karalama politikaları var. Fenerbahçe’de yönetim kurulu vardır. Bir spor kulübüdür. 10 yılda bu anlayışı oturttuğumuzu düşünüyorum. Yine de bütün lokomotifi futbol takımına bağlamak yanlış. Alex bundan 4-5 yıl önce taraftar protesto etti ama ben kalktım alkışladım. Gitmek de istiyordu ama bırakmadık. Belli süreçlerden sonra kendilerindeki egolar öne çıkabilir. Alex bir değerdir. Dostça atılan bir twetti kamuoyuna yansıtmak yanlış. Ben de kızıyorum ama bunu sosyal mecrada paylaşmıyorum. Aytkut Kocaman bu takımın patronudur ve başarılıdır. İstediği oyuncuyu getiriyoruz ama yine rahat bırakmıyorlar. Ama kamuoyuna aktarılan şeyler gerçekten çok farklı ve abartılı. 1 ya da 2 maç oynamadı diye kulüplerin içişlerine müdahale doğru değil. Alex bu kulübün oyuncudur. Sözleşmesi yine uzar ya da uzamaz, teknik ekibin raporu doğrultusundadır. Zamanında da Oğuz Çetin ve Ortega arasında oldu ve oynamadığı için Ortega gitti. Birtakım insanlar dışarıdan yorum yapıyorlar. Şartlara göre ne yapılaması gerekiyorsa o yapılır. Bu yapılırsa bunu tenkit etmemek gerekir. Alex’i silip atamayız, bizim oyuncumuz. Kaptanımızdır. Heykeli konusunda ise, şunu söyleyeyim. Bana bir taraftar grubundan yapılması için bir takım bilgiler geldi ve yapılmasını isterim dedim ve buna karşı çıkmam mümkün değil. Taraftar heykel yapmak istiyorsa buna saygı duyarım. Atatürk’ten başka kimsenin heykelinin yapılmasına öncülük yapmam, ama saygı gösteririm. Alex ile konuştum. Ancak Aykut Kocaman şunu söylüyor; "belli başlı oyuncular aldım ve zaman zaman yedek kalabilir, takıma öncülük edeceksin" dedi. Zamanında da Roberto Carlos da gitmek istedi, ailevi sebeplerinden dolayı ve bir şartla gidebileceğini söyledik. Karşılıklı anlaştık ve gitti. Ama biz3 senedir paramızı alamadık. UEFA ile parasal yönde kulüpleri sıkıştırması doğrudur. Aynı şeyi TFF’ de yapmalıdır. Fenerbahçe ile ilgili bir şey olduğunda hep manşete taşınıyor yaşananlar. Bizim dışımızda da kulüpler var. Ama bizim yaşadıklarımız manşetlik oluyor. Bugün borcu olmayan kulüp yok. Özetle şunu söylemeliyim; yol gösterici olalım. Kavgaları bırakıp, önümüze bakmalıyız. Kimse kenara atılamaz. Aykut Kocaman, zor durumda bırakacak operasyonlar yapmaz. Bir kişiye yetki veriyorsanız, sonuna kadar güveneceksiniz"dedi.

"Fenerbahçe’nin kapısı sonuna kadar Emre’ye açıktır"
Atletico Madrid’e transfer olan Emre Belözoğlu için de şu ifadeleri kullandı: "Aynı şekilde Emre geldiğinde de yaşadık. Emre’nin yaşadıkları hep basına yansıdı ve sürekli kötülendi. Ama belli bir süre sonra bu kulübe yansıdı. Emre ’ye yurt dışına gitmesi gerektiğini ve biraz olsun rahatlaması gerektiğini söyledim. Kendisini dinlendirme anlamında gitmesi uygundu. Fenerbahçe’nin kapısı Emre’ye sonuna kadar açıktır.

"Fenerbahçe vizyonu ve hedefi olan bir kulüp"
Son zamanlarda basında Fenerbahçe’nin Avrupa hedefi bitti şeklinde birtakım yazıları da değerlendiren Başkanımız; "Bunların hepsi yalandır. Ben sadece 3 kere üst üste şampiyon olmanın sözünü vermiştim. Ne olmuştu; 1.sene Bursaspor şampiyon oldu, ikincisinde şampiyon olduk. Üçüncü sene güzel bir takımımız varken bir takım olaylar yaşandı. Bize Avrupa hedefleri yok, vizyonları yok diyenler, hedeflerimizi açıkladığımız zaman neler yaptılar gördük. Ama bütün yaşanılanlara rağmen Aykut Kocaman ile birlikte Türkiye Kupası’nı kazandık ve Avrupa hedefimiz var. Aykut Kocaman’ın yaptığı transferlere saygı gösteririz. Geçen sene de bu sene de Aykut Kocaman’ın istediği isimleri aldık." Açıklamalarını yaptı.

"11 transferin 9’u Milli takımlarda oynuyor"
Takımımızın yeni sezon öncesi yaptığı transferlere de değinen Başkanımız Aziz Yıldırım, "Kuyt bir dünya yıldızı ve Liverpool’dan geldi. Mehmet Topal Valencia’dan, Egemen Korkmaz’ı Beşiktaş’tan transfer ettik. Hasan Ali Kaldırım da Milli takımda forma giyen bir oyuıncumuz. Krasic için söylenmesi gereken pek bir şey yok, Avrupa’nın yıldızlarından biri. Meireles de aynı şekilde. Takımımıza katılan her oyuncu kalitelidir. 11 oyuncudan, 9’u Milli takımlarında görev alan isimler. Bir transfer yapıyoruz, ama kötüleme için hemen bir propaganda yapılıyor. Türkiye’de Aziz Yıldırım yokken kim ne alıyordu. 2000’den öncesine bakın lütfen, yıldızları Türkiye’ye kazandırdık. Biz vizyonu ve hedefi olan bir kulübüz. Ama herkes yazı yazıyor. Bilip bilmeden yazıp çiziyorlar" şeklinde konuştu.

"2000 yılından bu yana bakın yıldızları Türkiye’ye kim getirdi"
Takımımızın son 5 yıldır Şampiyonlar Ligi’nde katılmamasıyla ilgili de bir açıklama yapan Başkanımız, 2000 yılında bu yana en başarılı kulüp kim. Biz sadece olumsuz yönleri buluyoruz. En basitiyle Abdullah Avcı-Selçuk İnan arasındaki ilişki gündemden. Bu böyle olmamalı. Daha iyi işler yapmak için çabalanmıyor. Türk futbolunun değerini yükseltmek için çaba harcamamız gerekiyor. Galatasaray’da Popescu’yu getirdiğinde yaşı vardı. Tutarlı bir insanım. Alex bir değerdir ve kıymetini bileceğiz" dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.