18 Eylül 2012 Salı

2012 KPSS ortaöğretim sınav giriş yerleri öğrenme adresi

ÖSYM'den yapılan açıklamada, "22 Eylül 2012 tarihinde Cumartesi sabah ön lisans düzeyinde, 23 Eylül 2012 tarihinde Pazar sabah ortaöğretim düzeyinde yapılacak olan 2012 Kamu Personel Seçme Sınavına (2012-KPSS Ortaöğretim/Önlisans) başvuran adayların, sınavlara girecekleri bina/salonlara atanma işlemleri tamamlanmıştır. Sınavlar Cumartesi ve Pazar sabahı saat 9.30'da başlayacaktır." denildi.

2012 KPSS SINAV YERİNİZİ ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN

Açıklamaya göre adaylar sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgelerini, TC kimlik numarası ve şifreleri ile bugünden itibaren ÖSYM'nin http://ais.osym.gov.tr internet adresinden edinebilecekler. Belgenin üzerinde adayın sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ile adayın fotoğrafı bulunacak. Sınava Giriş Belgeleri adayların adreslerine ayrıca gönderilmeyecek.

Adaylar internetten edinecekleri bu belgelerinin renkli ya da siyah-beyaz çıktılarını sınavda mutlaka yanlarında bulunduracak. Sınava giriş belgesinin arka yüzünde herhangi bir yazı, resim, işaret vb bulunan adayın sınavı geçersiz sayılacak. Sınava giriş belgesi yanında olmayan adaylar sınava alınmayacak. Adayların sınavdan en az bir saat önce sınava girecekleri binanın kapısında hazır bulunmaları gerekecek.

Adayların sınava girebilmeleri için sınava giriş belgesinden başka, fotoğraflı ve onaylı özel kimlik belgelerini de yanlarında bulundurmaları gerekecek. Nüfus cüzdanı, pasaport, zorunlu askerlik görevini ifa eden er/erbaşlar ile askerî öğrenciler için askerî kimlik belgesi (bu özel durum muvazzaf askerler için geçerli olmayacak), Türk vatandaşlığından izin ile ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait pembe/mavi kartlar özel kimlik belgesi olarak kabul edilecek. Bunların dışındaki, sürücü belgesi, meslek kimlik kartları vb diğer tüm belgeler sınava giriş için geçerli belgeler sayılmayacak. Nüfus cüzdanında soğuk damganın basılı olması, adayın güncel bir fotoğrafı ve TC kimlik numarasının bulunması gerekecek. Pasaportun ise süresi geçerli olacak. Üzerinde soğuk damga, güncel bir fotoğraf veya TC kimlik numarası bulunmayan nüfus cüzdanları ile geçerlilik süresi bitmiş pasaport kabul edilmeyecek. Bu belgelerini eksiksiz olarak yanında bulundurmayan aday, mazereti ne olursa olsun, sınava alınmayacak, sınava alınsa bile sınavı geçersiz sayılacaktır.



KPSS SINAVINA UZAK YERLER ÇIKTI
Balıkesir'de yaşayan bazı vatandaşlar, 22-23 Eylül 2012 tarihinde yapılacak Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) için açıklanan yerleri öğrenince büyük şaşkınlık yaşadı. Sınav için Balıkesir merkez ve ilçelerini yazan vatandaşlar, ÖSYM'nin başka şehirlerdeki sınav merkezlerine göndermesine tepki gösterdi.

Tercih formuna Balıkesir merkez ve Edremit ilçesini yazan Kübra Alkan (19), açıklanan sınav merkezlerini görünce neye uğradığını şaşırdı. Alkan, Bursa'nın İnegöl ilçesindeki bir okulda sınava girecek olmasına tepki gösterdi. Merkez Plevne Mahallesi'nde oturduğunu belirten Alkan, "KPSS'ye girmek için başvuruda bulundum. Dün akşam internetten, sınava nerede gireceğime baktım. İnegöl'ü görünce çok şaşırdım. Hiç beklemiyordum, çünkü tercih ettiğim iki yerden birisi değildi. Mağdur olduğumuzu düşünüyorum. İkinci tercihimi de Edremit yazmıştım. Bulunduğum şehre çok uzak bir yer. Sınav saat 09.30'da yapılacak. Nasıl gideceğimi kara kara düşünüyorum." dedi.

Yetkililerden mağduriyetinin giderilmesini isteyen Kübra Alkan, "Hiçbir şekilde haberim yoktu. Tercih de etmedim. Tercih etmediğim bir yer gelince sıkıntı oluyor. Maddi yönden zorlanacağız. Ayrıca sınav sabah erken saatte. İnegöl'de kalacak yerimiz de yok. Nasıl gideceğimizi bilmiyoruz. Sabaha karşı yola çıksak, yol yorgunluğu ile sınava girmek de sıkıntı. Belki başarılı olacağım bir sınavda başarısız olacağım. Ben bu mağduriyetimin giderilmesini istiyorum. Madem istediğim yerlerden birisi olmayacaktı, neden bize tercih hakkı verildi? Sorunumuzun çözülmesini istiyoruz." diye konuştu.

Babası Aziz Alkan da kızı ile birlikte tercih yaparken merkeze yakın bir ilçe seçtiklerini belirterek, sınav merkezleri açıklandığında İnegöl'ü görünce şaşırdıklarını kaydetti. "ÖSYM'nin bu problemi çözeceğini düşünüyorum." diyen Alkan, "Bizim gibi binlerce insan, büyük ihtimalle bu şekilde mağdur edilmiş olabilir. Yetkililerden, bu sorunun çözümünü bekliyoruz. Sınav saati 09.30'da. O saatte otobüs bulmamız çok zor. İnegöl, buraya 4 saat uzaklıkta. Maddi açıdan bizim için büyük bir kayıp. ÖSYM, Balıkesir'de yapılan diğer sınavlarda sadece şehir merkezindeki okullara gönderiyor. Bu sınavda neden şehirdışına gönderdi, anlamış değilim." dedi.

Ev hanımı Neslihan Gasgar ise tercih kısmına yazmamasına rağmen İzmir'in Bayraklı ilçesinde sınava gireceğini öğrendiğinde şaşkınlık yaşadığını söyledi. Merkez Bahçelievler Mahallesi'nde oturduğunu ifade eden Gasgar, şöyle konuştu: "Tercih kısmına, Balıkesir merkez ve Edremit ilçesi yazdım ancak sınav yerimin İzmir olduğunu öğrenince, bir yanlışlık olabilir düşüncesiyle tekrar baktım. Değişen bir şey olmadı. Pazar günü sınava girmek için İzmir'e gitmem gerekiyor. Pazartesi günü okullar açılıyor. Çocuğum okula başlayacak. Ne yapacağımı bilmiyorum. Mağdur durumdayım. Yetkililerin bu soruna çözüm bulmasını istiyorum."

KPSS SINAVA GİRECEKLER DİKKAT
ÖSYM Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, 22 Eylül Cumartesi önlisans, 23 Eylül pazar ortaöğretim düzeyinde yapılacak 2012 Kamu Personel Seçme Sınavı'na (2012-KPSS Ortaöğretim/Önlisans) başvuran adayların, sınavlara girecekleri bina ve salonlara atanma işlemlerinin tamamlandığı belirtildi. Sınavların, cumartesi ve pazar sabahı saat 9.30'da başlayacağı ifade edilen açıklamada, adayların, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren sınava giriş belgelerini, TC kimlik numarası ve şifreleriyle ÖSYM'nin ''http://ais.osym.gov.tr'' internet adresinden edinecekleri kaydedildi.

Belgenin üzerinde adayın sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileriyle adayın fotoğrafının bulunacağına işaret edilen açıklamada, sınava giriş belgelerinin, adayların adreslerine ayrıca gönderilmeyeceği vurgulandı.Adayların, internetten edinecekleri bu belgelerin renkli ya da siyah-beyaz çıktılarını sınavda yanlarında bulundurmak zorunda olduklarına işaret edilen açıklamada, ancak belgenin arka yüzünde herhangi yazı, resim, işaret vb. bulunan adayın sınavının geçersiz sayılacağı, sınava giriş belgesi yanında olmayan adayların sınava alınmayacağı kaydedildi. Adayların, sınav gününden önce adres bilgisini teyit etmek, ulaşımını ve ulaşım süresini öğrenmek amacıyla sınava girecekleri binayı görmelerinin yararına değinilen açıklamada, adayların en az 1 saat önce, sınava girecekleri binanın kapısında hazır bulunmalarının zorunlu olduğu vurgulandı.

Sınava girebilmek için adayların, sınava giriş belgesinin yanı sıra fotoğraflı ve onaylı özel kimlik belgelerini de yanlarında bulundurmaları gerektiği bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi: ''Nüfus cüzdanı, pasaport, zorunlu askerlik görevini ifa eden er ve erbaşlarla askeri öğrenciler için askeri kimlik belgesi (Bu özel durum muvazzaf askerler için geçerli değildir), Türk vatandaşlığından izinle ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait pembe/mavi kartlar özel kimlik belgesi olarak kabul edilir. Bunların dışındaki, sürücü belgesi, meslek kimlik kartları gibi diğer tüm belgeler sınava giriş için geçerli belgeler sayılmayacaktır. Nüfus cüzdanında soğuk damga basılı olmalı, adayın güncel bir fotoğrafı ve TC kimlik numarası bulunmalı, pasaportun süresi geçerli olmalıdır. Üzerinde soğuk damga, güncel bir fotoğraf veya TC kimlik numarası bulunmayan nüfus cüzdanlarıyla geçerlilik süresi bitmiş pasaport kabul edilmeyecektir. Bu belgelerini eksiksiz yanında bulundurmayan bir aday, mazereti ne olursa olsun, sınava alınmayacaktır, sınava alınsa bile sınavı geçersiz sayılacaktır.''

KPSS SINAVI İÇİN HAZIRLIK
- Hafta sonunda Malatya’da da yapılacak Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) için toplantı yapılacağı bildirildi.

Malatya İnönü Üniversitesi’nde, 22 Eylül cumartesi ve 23 Eylül pazar günleri düzenlenecek KPSS ile ilgili olarak, ÖSYM Malatya Sınav Merkezi Yöneticiliği tarafından bir açıklama yapıldı. Açıklamada, sınavlarda görevli olan Bina Sınav Sorumlusu ve Bina Sınav Sorumlu Yardımcıları ile Cuma günü saat 14.00’de Eğitim Fakültesi A Blok Mustafa Necati konferans salonunda bir toplantı yapılacağı belirtilerek şöyle denildi: "ÖSYM Başkanlığının talimatları ve sınav kurallarında yapılan değişiklik nedeniyle bütün Bina Sınav Sorumluları ve Bina Sınav Sorumlu Yardımcılarının bu toplantıya katılmaları önem arz etmektir. Toplantı tutanak altına alınacaktır. 21. Sınavda görevli kuryeler ile 21.09.2012 Cuma günü saat 09.00’da Eğitim Fakültesi A Blok Mustafa Necati konferans salonunda toplantı yapılacaktır. Kurye olarak görevli olan personelin bu toplantıya katılması gerekmektedir”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.