12 Eylül 2012 Çarşamba

14 yaşındaki kıza tecavüz davasında 7 kişi tutuklandı

Edirne'de tecavüze uğradığı iddia edilen ve 14 haftalık hamile olduğu ortaya çıkan 14 yaşındaki sağır ve dilsiz Z.K.'nin ifadesinin ardından gözaltına alınan, aralarında ağabeyi A.K.'nin bulunduğu 7 kişi tutuklandı. Çocuğun annesi S.K. ve babası A.K.'nin de aralarında bulunduğu 6 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Yasa gereği, bebek 20 haftalık olana kadar kürtaj için karar verebilecek olan mahkemenin, bebeğin babasının belirlenmesi için alınan DNA sonuçlarının ardından kürtajla ilgili kararını vermesi bekleniyor.

Geçtiğimz Nisan ayında sağır ve dilsiz olan Z.K.'nın durumundan şüphelenen vatandaşlar polise ihbarda bulundu. Soruşturma başlatan polis, Şehit Öğretmen Adnan Tunca İşitme Engelliler İlköğretim Okulu öğrencisi Z.K.'nin ifadesine başvurdu. Kızın işaret diliyle verdiği ifadenin ardından inşaat işçileri M.Ş. (39) ve M.E. (35) ile İran uyruklu M.A.N. (24) gözaltına alındı. Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından zanlılar, savcılık tarafından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Nöbetçi mahkemeye çıkarılan 3 zanlı, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Soruşturma kapsamında daha sonra gözaltına alınan 76 yaşındaki Y.D. ile 56 yaşındaki N.A. da, mahkemedeki ifadelerinin ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

14 HAFTALIK HAMİLE OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI

Ailesine teslim edilen 14 yaşındaki Z.K., 3 Eylül'de, annesi Semra K. tarafından burnundan kan geldiği için Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne götürüldü. Burada yapılan kontrolde, kızın 14 haftalık hamile olduğu tespit edildi. Hastane yönetiminin durumu polise bildirmesi üzerine sağır ve dilsiz Z.K.'nin psikolog ve işaret dili tercümanı eşliğinde ifadesi alındı.

13 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Küçük kızın ifadesi üzerine 8 kişi gözaltına alındı. Zanlıların Edirne Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi'nde sorguları sonrasında, Savcılık talimatıyla Z.K.'nin annesi S.K., babası A.K., ağabeyi A.K., arkadaşı D.P. ve Y.D. de gözaltına aldı.

DNA ÖRNEKLERİ ALINDI

Edirne Emniyet Müdürlüğü'nde ifadeleri alınan Z.K.'nın annesi S.K., babası A.K., ağabeyi A.K. ile diğer zanlılar D.E. (41), N.A. (53), Y.D. (60), S.G. (72), Z.A. (62), S.D. (42), T.S. (56), H.P. (60), Y.D. (76) ve D.P. (17), Selimiye Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi. Burada, bebeğin babasının tespit edilmesi amacıyla, tecavüz şüphelisi zanlılardan DNA örnekleri de alındı.

7 KİŞİ TUTUKLANDI

Zanlılar, hastanedeki işlemlerin ardından Edirne Adliyesi'ne sevk edildi. Savcılıktaki sorgularının ardından 2 kişi serbest bırakılırken, 11 kişi tutuklama talebiyle 2. Sulh Ceza Mahkemesi'ne sevk edildi. Mahkeme, özürlü kızın ağabeyi A.K. ile Y.D. (76), S.G. (72), Z.A. (62), H.P. (60), T.S. (56) ve S.D. (42), "Küçük yaştaki çocuğun cinsel yönden istismarı" suçundan tutuklanarak Edirne Kapalı Cezaevi'ne gönderildi. Aralarında Z.K.'nin anne ve babasının da bulunduğu 4 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

KÜRTAJ KONUSUNDAKİ KARARI MAHKEME VERECEK

Yasa gereği, bebek 20 haftalık olana kadar kürtaj için karar verebilecek olan mahkemenin, bebeğin babasının belirlenmesi için alınan DNA sonuçlarının ardından kürtajla ilgili kararını vermesi bekleniyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.