16 Ağustos 2012 Perşembe

Türkiye - Avusturya özel maçını 2-0 kaybetti



Stat: Ernst Happel
Hakemler:Jan Valasek, Miroslav Benko, Erkik Weiss (Slovakya)
Avusturya: Almer, Garics, Pogatetz, Fuchs, Junozovic, Harnik, Suttner, Baumgartlinger, Prödl, Veli Kavlak, Ivanschitz
Türkiye: Mert, Semih, Ömer, Caner, Emre, Hamit, Selçuk, Arda, Sercan, Umut, Burak



Avusturya ile Türkiye arasında oynanan son 10 karşılaşmada A Milli Takımımız 6 maçı kazanırken, Avusturya 3 kez galip geldi. Bir maçta ise taraflar sahadan beraberlikle ayrıldı.

A Milli Futbol Takımı, son 34 özel maçından 18'ini kazanırken, 9'unu yitirdi, 7'sinde ise berabere kaldı.

A Milli Futbol Takımı, yarın Avusturya ile deplasmanda yapacağı maçla birlikte, teknik direktör Abdullah Avcı yönetiminde 7. kez sahaya çıktı.

2012 Avrupa Şampiyonası elemelerinin bitiminde Hollandalı teknik adam Guus Hiddink'in yerine göreve getirilen Abdullah Avcı, ay-yıldızlı ekiple tamamı özel olmak üzere 6 maça çıktı. Türk Milli Takımı bu maçlardan 4'ünü kazanırken, 2'sini yitirdi.

Abdullah Avcı yönetimindeki bütün maçlarında gol atan, toplam 13 kez fileleri havalandıran milliler, kalesinde ise 7 gol gördü.

MAÇTA İLK YARI
2. dakikada Avusturya Veli Kavlak'ın attığı golle öne geçti.. Kaleci Fehmi Mert Günok, savunmadan kendisine atılan topu uzaklaştırmak istedi, ancak top kısa düşüyor ve Veli Kavlak'ın önünde kaldı.. Veli yaptığı aşırtma ile takımını öne geçiren golü attı.

5.dakikada Martin Harnik, sol kanattan ceza sahası içerisine hareketlendi. Kaleci Fehmi Mert Günok'un müdahalesinde Martin Harnik yerde kaldı ve Jan Valasek penaltı noktasını gösterdi.

6. dakika.. Andreas Ivanschitz, kullandığı penaltı atışı ile topu filelere gönderdi ve Avusturya maçta ikinci golü buldu.

AVUSTURYA-2 TÜRKİYE-0
12. dakika.. Erken gelen iki golle dengesi bozulan milli takımımız, rakip yarı alanda yoğunlaşmaya çalışıyor..

15. dakika.. Emre Belözoğlu'nun savunmanın arkasına attığı uzun topta Arda Turan hareketlendi, ancak oyuncumuz için yine ofsayt bayrağı kalktı..

16. dakika.. Orta alanda Veli Kavlak, Arda Turan'a sert bir müdahalede bulundu ve hakem Jan Valasek pozisyonun faul olduğu gerekçesiyle oyunu durdurdu.. Emre Belözoğlu serbest vuruşu paslaşarak kullandı ancak bu ataktan sonuç gelmedi.
17. dakika.. Martin Harnik, sol kanattan bir anda savunmanın arkasına sarktı ancak hakem ofsayt bayrağını gösterdi.

19. dakika.. Emre Belözoğlu ceza sahası yay bölgesinin gerisinde bulunan Hamit Altıntop'a pasını verdi. Hamit ceza sahası dışından çok sert bir şut çekti ancak kaleci Robert Almer uzanarak köşeye giden topu son anda çıkardı. Milli takımımız ilk kez bu kadar etkili geldi.

20. dakika.. Emre Belözoğlu'nun sağ kanattan köşe vuruşu altı pas üzerine ortaladı. Kaleci Robert Almer çıktı topu aldı.

22. dakika.. Emre Belözoğlu ceza sahası üzerine hareketlenen Burak Yılmaz'a nefis bir ara pası bıraktı. Burak topu almak isterken ayağına dolaştırdı ve Avusturya savunması topu uzaklaştırdı.

24. dakika.. Selçuk İnan, sol kanattan köşe vuruşunu ceza sahası içerisine kesti. Penaltı noktası üzerinde Arda Turan yükselerek kafa vuruşunu yaptı.. Arka direğe doğru giden topu savunmadaki Markus Suttner köşeden çıkardı.

26. dakika.. Hamit Altıntop sağ kanattan ceza sahası içerisine yerden sert bir orta kesti ancak topa kimse dokunamadı ve top doğrudan dışarı çıktı.

29. dakika.. Andreas Ivanschitz sağ kanattan seri bir şekilde hareketlendi. Caner Erkin rakibine kontrolsüz bir şekilde girerek, pozisyonu kesti. Avusturya sağ taraftan serbest vuruş kullanıyor..

Christian Fuchs serbest vuruşu sağ taraftab ceza sahası içerisine uzak direğe doğru kesti. Topa kimse dokunamadı ve kaleci Fehmi Mert Günok topa sahip oldu.

32. dakika.. Semih Kaya savunmadan ileri çıkarak sert bir şut çekti ancak top farklı şekilde üstten dışarı çıktı.

33. dakika.. Christian Fuchs sol kanatta Hamit'i geçtikten sonra penaltı noktası üzerine ortasını yaptı.. Geriden gelen Zlatko Junuzovic zor pozisyonda Caner'e rağmen vuruşunu yaptı ve yerden kalemize giden top kalenin sağından dışarı çıktı.

38. dakika.. Emanuel Pogatetz ceza sahası yayının biraz gerisinde Arda Turan'a sert bir müdahalede bulundu.. Milli takımımız tehlikeli bir noktadan serbest vuruş kazandı.

41. dakika.. Selçuk İnan kazanılan serbest vuruşu direk kaleye gönderdi. Barajda Christian Fuchs'a çarpan top geri döndü. Oyuncularımız Fuchs'un topu eliyle kestiği yönünde itirazlarda bulundular.. Ancak hakem Jan Valasek devam dedi.

44. dakika.. Avusturya hızlı ataklarla savunmamızı dengesiz biçimde yakaladı. Bu kez Zlatko Junuzovic sol tarafta atılan topa hareketlendi, pozisyon ofsayt.

45. dakika.. Julian Baumgartlinger orta alanda kendi yarı sahasında Emre Belözoğlu'nu faulle durdurdu ve bu pozisyon sonrasında sarı kart gördü.

İLK YARI SONUCU: AVUSTURYA-2 TÜRKİYE-0
MAÇTA İKİNCİ YARI
A Milli Takım'da Teknik Direktör Abdullah Avcı, ikinci yarıya 3 değişiklikle başladı. Kaleci Femi Mert Günok'un yerine Tolga Zengin, Arda Turan'ın yerine Tunay Torun, Burak Yılmaz'ın yerine de Mevlüt Erdinç oyuna girdi.

48. dakika.. Hamit Altıntop sağ kanattan ceza sahası içerisine sert bir orta yaptı ancak Emanuel Pogatetz topu karşılayarak savunmasını rahatlattı.

50. dakika.. Sercan Sararer ceza sahası içine girmeden sol çaprazda Sebastian Prödl'ün müdahalesi ile yerde kaldı.. Sebastian Prödl bu hareketi nedeniyle sarı kart gördü.. Milli takımımız etkili bir noktadan serbest vuruş kullanıyor..

52. dakika.. Selçuk İnan serbest vuruşunda topu Hamit Altıntop'un önüne doğru bıraktı.. Hamit'in yaptığı sol çaprazdan yaptığı sert vuruşu uzak köşeye giderken kaleci Robert Almer uzanarak topu çıkardı.

58. dakika.. Zlatko Junuzovic sağ kanattan köşe vuruşunu ceza sahası içerisine gönderdi.. Savunmamızda Semih Kaya topu uzaklaştırarak tehlikeyi savuşturdu.

60. dakika.. Selçuk İnan savunmanın arkasına doğru havadan nefis bir ara topu bıraktı.. Tunay Torun süratle topa hareketlendi ancak yardımcı hakem ofsay bayrağını kaldırdı.

62. dakika.. Abdullah Avcı iki oyuncu değişikliği daha yaptı. Mehmet Topal'ın yerine Selçuk İnan, Bekir İrtegün'ün yerine Semih Kaya oyun dahil oldu.

67. dakika.. Nuri Şahin ceza sahası üzerinde savunmanın arkasına sarkan Tunay Torun'a nefis bir ara pası bıraktı. Tunay kaleci Robert Almer'i çalımladı ve boş kaleye vuruşunu yaptı ancak top yandan dışarı çıktı. Milli Takımımız yüzde yüzlük bir gol kaçırırken, maçın başından beri yakaladığımız en net fırsatı da harcamış oldu.

72. dakika.. Hamit Altıntop kaleyi cepheden gören bir noktadan serbest vuruşu direk kaleye gönderdi ancak top baraja çarparak uzaklaştı.

76. dakika.. Hamit Altıntop sağ kanatta Mehmet Topal'ın verdiği pasla hareketlendi. Sıfıra inen Hamit ceza sahası içerisine ortasını yaptı. Mevlüt topa vurmak isterken, ayağından seken top havalandı ve arka alana sekti. Sercan'ın bu topa yarım vole vuruşu kalenin sağından farklı şekilde dışarı çıktı.

81. dakika.. Mevlüt Erdinç Caner Erkin'in pasıyla savunmanın arkasına hareketlendi. Ancak oyuncumuz yardımcı hakemin ofsayt bayrağına takıldı.

85. dakika.. Jakob Jantscher sol kanattan ceza sahası içerisine hareketlendi ve topla buluştu; ceza sahası içerisinde kaleci Tolga Zengin ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda vuruşunu yaptı, top üstten dışarı çıktı.

87.dakika.. Veli Kavlak sol kanattan ceza sahası içerisine ortasını yapıyor ve altı pas üzerine Guido Burgstaller kafa vuruşunu yapıyor kaleci Tolga Zengin son anda topu ayaklarıyla çeliyor ve topu kornere çıkarıyor

88. dakika.. Sahaya taraftarlarımızın girmesi nedeniyle oyun bir süreliğine durdu. Kanaltürk spikerinin gördüğüne göre (Avusturya televizyonu görüntüyü vermedi) taraftarlardan biri,birçok güvenlik görevlisini atlattıktan sonra güçlükle yakalanabildi.

90. dakika.. Maçın hakemi 4 dakika uzatma verdi.

90. dakika.. Sercan Sararer'in ceza sahası içerisine sürdüğü topa Avusturya savunması araya girdi. Arka alana seken topa Nuri Şahin takip etti. Nuri sol çaprazdan vuruşunu yaptı. Top kalenin üstünden dışarı çıktı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.