13 Ağustos 2012 Pazartesi

Galatasaray Fenerbahçe maçında Umut'un pozisyonu Penaltı mı?

Erzurum’da oynanan ve Galatasaray’ın, Fenerbahçe’yi 3-2’lik skorla yendiği Süper Kupa maçına damga vuran pozisyonlardan bir tanesi 90 dakikada sarı-kırmızılı takımın kazandığı penaltı. 

İŞTE HAKEM HOCALARININ PENALTI POZİSYONU HAKKINDAKİ YORUMLARI…


ERMAN TOROĞLU


90. dakikadaki penaltı pozisyonunu Cüneyt Çakır değil, Bülent Yıldırım değerlendirdi. Bence de doğru bir karardı. 

AHMET ÇAKAR

Galatasaray'ın 3. golünü attığı penaltı kesinlikle yanlış bir karar. Kaldı ki penaltıyı Çakır değil çizgi hakemi verdi. Caner hamlesini yapıyor, Umut'un sağ ayağının hemen arkasına yere basıyor ve bu arada Umut yavaş yavaş havalanmaya başlıyor. Umut penaltıyı hakemlere yedirmiş. 
 

SELÇUK DERELİ


Umut'a yapılan pozisyon penaltıysa (Ki bence penaltıydı) Kuyt'a yapılan da bin defa fauldü. 


SERDAR TATLI

Cüneyt Çakır, önü açık ve pozisyonu çok net görüyor olmasına rağmen Caner'in Umut'a dikkatsizce yaptığı harekete yardımcı ve çizgi hakeminin uyarıyla gecikmeli penaltı kararı verdi. 


ALİ AYDIN


Caner'in sağ ayağı ile Umut'a bir müdahalesi var. Ama Umut kendini atmaya zaten başlamıştı. İnandırıcı ve net bir şekilde faul çalınması gereken bir pozisyon olarak algılandı. Çakır da inanmadığından önce devam ettirdi, sonra da yardımcılarının uyarısıyla penaltıyı gösterdi. Galatasaray'ın ikinci golünde Kuyt'a yapılan faulü çalmıyorsan bunu da karar standartları içinde çalmayacaksın. 


BÜLENT YAVUZ


Caner'in yaptığı müdahale 10 kusurlu hareketten biriydi. Cüneyt Çakır Bülent Yıldırım'ın yardımıyla beyaz noktayı gösterdi. Bu doğu bir karardı. 


ERTUĞRUL DİLEK

Caner sol ayağıyla topu çıkardı ama sağ ayağıyla Umut'a teması var. Ancak yoruma açık bir penaltı kararı. Çünkü ilk hareket topa. Rakibe olsaydı net bir penaltı diyebilirdim. Şimdi tartışılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.