7 Temmuz 2012 Cumartesi

2012 KPSS'de şok Kopya iddiası - Sorular çalındı mı - son gelişmeler

KPSS de şok iddia" Cemaat tarafından soru ve cevaplar dağıtıldı" iddiası başlığıyla sunulan ilgili fotoğraflar aşağıdadır..Bugün yapılan ve hala 2. bölümü devam eden öğretmenlik ve kamudaki B grubu kadrolar için gerçekleştirilen Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) soru ve cevaplarının dağıtıldığı iddia edildi


Soru ve cevapların İstanbul'da Fethullah Gülen cemaatine bağlı bir dershanede yandaşlarına ücretsiz, bazı öğrencilere ise 21 bin TL karşılığında satıldığı iddia edildi 

İddiayı ortaya atan bir öğrenci DİHA'ya konuştu. İsmini vermek istemeyen ve vicdan azabı çektiği için gerçeğin açığa çıkarılmasını isteyen Diyarbakırlı öğrenci tarafından ortaya atılan iddiaya göre; sınavın sabah yapılan bölümünde, dağıtılan soru ve cevaplar uyuyor 


Zımbalı fotokobi kağıtları ve  eğitim bilimleri sorularını içeren aşağıdaki en son fotoğraf henüz sınav bitmemişken saatler öncesinde yayınlandı. 

KPSS soruları çalındı mı? Soruları yayınlıyoruz!

KPSS soruları "çalındı mı?" Bu iddia gündeme bomba gibi düştü. Sınavda çıkmış olan sorular kısa bir süre sonra internette yayınlandı.


KPSS 2012 soruları çalındı mı?  Adaylar sabah oturumunda Genel Yetenek ve Genel Kültür sınavına girdiler. Sınavda çıkmış olan sorular kısa bir süre sonra internet ortamında yayınlandı.
Sınavda çıkan soruların yer aldığı sayfalar fotoğraf olarak yayımlandı. Ancak yayımlanan sayfalar sınav kitapçığının birebir görüntüsü değil. Zira servis edilen sınav kitapçığı iki sütunlu ve her sütunda 2 veya 3 soru bulunuyor.
ÖSYM KPSS'de çıkan soruları henüz yayımlamadı. Ancak çıkan soruların tamamına yakını  internet sitelerine düştü.www.beyazkalem.com.tr adlı internet sitesi de Genel Kültür sorularını yayınladı. Beyazkalem Yayınlar Müdürü Utku Yağlı Dereli Ulusal Kanal’a konuştu. Dereli, "bu soruları biz yayınladık soruları internetten bulduk" dedi. Dereli, "Hangi siteden buldunuz sorusunu" sorusunu  ise yanıtsız bıraktı.
Para karşılığında bu soruların verildiği de ortaya atılan iddialar arasında. 

Sınav sahteciliğinde terör örgütü parmağı


ÖSYM tarafından düzenlenen memurluk ve üniversite sınavlarına, sahte belgelerle adayların yerine başka kişilerin girmesini sağlayan KCK bağlantılı suç örgütüne operason düzenlendi


İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği ekipleri, gelen bir ihbar üzerine yaklaşık 1 yıl süreyle sürdürdükleri araştırma ve takip sonrası, ÖSYM tarafından düzenlenen YGS ve KPSS gibi sınavlara adayların yerine sahte belgelerle başka kişilerin girmesini sağladıkları ileri sürülen terör örgütünün şehir yapılması KCK ile bağlantılı suç örgütüne yönelik operasyon başlattı.
İzmir merkezli 8 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonda, şebeke üyesi oldukları ileri sürülen 40'ı aşkın kişi gözaltına alındı.
Terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması KCK ile bağlantılı olduğu suç örgütünün, üniversiteye giriş ya da kamu kuruluşlarına yerleştirme amacıyla yapılan sınavlara, kendilerine yakın kişilerin yerine sahte belgelerle başkalarının girmesini sağladıkları ve bu kişileri üniversite ya da kamu kuruluşuna yerleştirdikleri iddia edildi.
Şebekenin ayrıca, üniversite ve kamu kuruluşlarına yerleştirdikleri bu kişileri KCK güdümünde kullandıkları ileri sürüldü.
Bu şekilde sınavları kazanan üniversite öğrencileri ile araştırma görevlisi, avukat, öğretmenlerin de arasında olduğu 150'ye yakın kişinin tespit edildiği öğrenildi.
MEMURLAR NET BÖYLE DUYURDU
Bugün KPSS sınavı vardı. Sabah oturumunda Genel Kültür ve Genel yetenek, öğleden sonraki oturumunda ise eğitim Bilimleri testi yer aldı.
Sınav sonrasında PKK'ya yakınlığıyla bilinen Dicle Haber Ajansı adlı bir ajans bir saat kadar önce sınav sorularının çalındığın iddia etti ve KPSS kitapçığının bazı sayfalarını yayımladı.
Ancak yayımlanan sayfalar sınav kitapçığının cep telefonu ile çekilmiş birer görüntüsü gibi görünmektedir.

a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/531397_10151016367719222_221347857_n.jpg
KPSS sorularının dağıtıldığına dair iddialar gündeme bomba gibi düştü. Dicle Haber Ajansı'nın haberine göre KPSS sorularının cemaate yakın dershanelere dağıltıldığı iddiaları ortada dolaşıyor.
İddiayla ilgili fotoğraflı kanıt bile mevcut. Normal şartlarda KPSS (veya herhangi bir ÖSYM sınavı) sorularını dışarı çıkartmak, veya fotoğrafının çekilebileceği bir aleti içeri sokmak yasak. Ancak bugün aynı sınava giren bir KD yazarının incelemesine göre fotoğraftaki sorular bugünkü sınavda sorulan sorular.
Konu şimdiden birçok haber kuruluşunun ve vatandaşın dikkatini çekmiş durumda. Haberin ayrıntıları belli oldukça size iletmeye devam edeceğiz.

OLAYIN ORTAYA ÇIKMASINDAN SONRA CEMAATE YAKIN AJANS VE GAZETELER HIRSIZLIK OLAYINI KCK NIN YAPTIĞINI İDDİA ETTİLER
İŞTE ZAMAN GAZETESİNİN HABERİ
KCK terör örgütü bağlantılı KPSS çetesi çökertildi

İzmir Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Mali Suçlar ve Suç Gelirleriyle Mücadele Bürosu ekipleri, bir istihbaratı değerlendirerek özellikle Güneydoğu illerinde başkalarının yerine üniversite, KPSS ve Kamu Personeli Dil sınavlarına, "joker" tabir edilen ve daha önceki sınavlarda başarılı olan kişilerin sokulduğunu belirledi. Polis, bağlantılarını ve çalışma yöntemlerini belirlediği şebekeye yönelik yedi aylık takibin ardından, KPSS'nin yapıldığı saatlerde İzmir, Diyarbakır, Batman, Hakkari, Gaziantep, Mardin, İstanbul ve Ankara'da eşzamanlı operasyonlar düzenledi. Mali Polis, şebeke üyelerinin yanısıra sahte belge hazırlayan, başkasının yerine sınava giren, parayla yerine başkasını sokan ve buna izin veren, aralarında araştırma görevlileriyle sınav sorumlularının da bulunduğu ilk aşamada 40'ı aşkın kişiyi gözaltına aldı. Polisin, başkasının yerine sahte kimliklerle sınava girecek kişilerin gerçek kimliklerini belirlediği, sınava girecekleri noktalarda tedbir aldığı öğrenildi.
ŞEBEKE ÜYELERİ KCK'LI
Şebeke elebaşı ve üyelerinin birçoğunun, PKK terör örgütünün şehir yapılanması KCK ile bağlantılı olduğu, birçok defa bu suçtan haklarında işlem yapıldığı öğrenildi. Zanlıların, bazı üniversitelerdeki öğretim üyeleri aracılığıyla belirledikleri, kendi sempatizanları olan başarılı öğrencileri zor da kullanarak başkasının yerine sınava soktuğu anlaşıldı. Şebekenin, başarısız olan ancak kendi amaçlarına hizmet edeceğini düşündükleri sempatizanlarını seçerek yerlerine jokerleri görevlendirdiği, yüksek puan almalarının ardından da kendi belirledikleri devlet dairelerine girmelerini istediği belirtildi. Şebekenin amacının, çoğu sınavlarda tam puan almış gibi görünen sempatizanlarını önemli kurumlara kolaylıkla yerleştirerek devletin içine sızmak olduğu kaydedildi.
20 BİN LİRA SINAV ÜCRETİ
Polisin soruşturmasında, zanlıların LYS, YGS, KPSS, KPDS gibi sınavlarda 150 kişinin yerine başkalarını soktuğu, kazanma garantisi karşılığında yerine girilen kişilerden 20 bin lira aldığı belirlendi. Polis ayrıca şebeke tarafından çok yüksek devlet kurumlarına yerleştirilen kişileri de tespit etti. Terör örgütü bağlantılı şebekenin, bu yolla milyonlarca liralık gelir sağladığı da ileri sürüldü.
Bu arada polisin takip sırasında, yerine başkası sınava sokulan kişilerden bazılarını, terör örgütü PKK lehine düzenlenen korsan gösterilere katılırken de görüntülediği öğrenildi. Bu görüntülerin, delil olarak savcılığa göndereceği bildirildi. Operasyonların devam ettiği, gözaltı sayısının artabileceği öğrenildi.

ÖSYM DEN JET HIZINDA AÇIKLAMA GELDİ.
7-8 Temmuz 2012 tarihlerinde dört oturumda tamamlanacak olan 2012-KPSS Lisans Sınavının 81 il merkezi ve Lefkoşa’da yapılan Cumartesi sabah ve Cumartesi öğleden sonra oturumları gerçekleştirilmiştir. ÖSYM’nin, sınav güvenliğine yönelik almış olduğu tedbirler sınavın iki oturumunda da uygulanmış ve oturumlar sorunsuz olarak tamamlanmıştır.

Sınavın Genel Kültür ve  Genel Yetenek Testinin uygulandığı  Cumartesi sabah oturumuna 987.352 aday, Eğitim Bilimleri Testinin uygulandığı öğleden sonra oturumuna ise 299.709 aday katılmıştır.

Sınavın uygulaması esnasında, sınava sahte belgelerle girmeye çalışan, kendi yerine başkasının sınava girmesini sağlamaya çalışan kişiler tespit edilmiş, güvenlik güçlerinin yardımı ile bu kişilerin girişimleri sonuçsuz bırakılmıştır. Bu kişilere yönelik emniyet güçlerince yapılan operasyonlarda bazı kişiler de gözaltına alınmıştır.

Sınav binalarında görev alan tüm emniyet görevlileri ve diğer sınav görevlilerinin titiz çalışmaları ile sınav sorularının sınav başladıktan sonra sınava giren bazı adaylarca sınav binaları dışına çıkarılması eylemlerinin gerçekleşmesine izin verilmemiş, bu eylemlere girişenler binalardaki emniyet görevlilerine teslim edilmiştir. Bazı adayların bireysel kopya girişimleri de sınav görevlileri tarafından engellenmiştir.

Tüm bu eylemlerin sonuçsuz kalmasına rağmen, bazı internet sitelerinde sınav sorularına yönelik asılsız iddialar yer almaktadır. İddia edilen sorular incelendiğinde, kesinlikle ÖSYM’nin kullandığı görüntüde ve düzende olmadığı, imla kuralları, noktalama işaretleri, sorulardaki eksiklik vb. diğer detayların soruların, sınava giren aday/adayların hafızasında tutarak bazı yayın organlarına kasıtlı olarak servis ettiği, sonradan zihinde tamamlanmış sorulardan oluştuğu görülmüştür.  Kaldı ki iddia edildiği gibi Eğitim Bilimleri Testinde Türkçe adlı bir bölüm bulunmamaktadır.

Sınavın güvenliğine gölge düşürmeye yönelik, ÖSYM’yi karalamayı amaçlayan bu haberler, kendileri için önemli bir sınava büyük emek harcayarak hazırlanan adayların ÖSYM’ye karşı güvenini zedeleme ve çalışanlarının emeklerine gölge düşürme amacındadır.

KPSS adaylarının sınava ve Merkezimize güvenlerini sarsmaya yönelik bu tür uygulamalara adaylar itibar etmemelidir.  Sınava girecek adayların, bu ve benzeri yanıltıcı durumlara itibar etmemeleri, Merkezimize ve sınavın güvenirliğine inançlarını kaybetmeden sınavın diğer oturumlarına katılmaları önemle hatırlatılır. ÖSYM gerçekleştirdiği sınavların güvenliğini sağlamaya kararlıdır. Tüm sınavlarda olduğu kadar, bu sınava katılan adaylarımızın da eşit şartlarda yarışarak başarıya ulaşmalarını sağlamak Merkezimizin en önemli görevidir.
Merkezimiz, bu önemli sınavda insanların duygularını sömürerek, böylesi bir yolla kazanç sağlamaya yönelen kişi ve kurumları şiddetle kınamaktadır. İlgililer hakkında Savcılığa ivedilikle suç duyurusunda bulunulacak ve gereken yasal işlemler yapılacaktır. Bu nedenle bu türden yalan asılsız haberlere itibar edilmemesi önemle rica olunur.
Adaylara ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.