13 Haziran 2012 Çarşamba

Sosyal Medyada İstanbul Yanık Çorap gibi kokuyor iddiası

Sıcakların mevsim normallerin üstüne çıkmasıyla beraber yaza özgü sorunlar tekrardan ortaya çıktı. Sosyal medyada günün konusu İstanbul'da yanık bir çorabı andıran kokuydu.

Sabah saatlerinde şehrin neredeyse tamamında hissedilen garip kokuyu kimi kullanıcılar "yanık çorap kokusu" olarak nitelerken, kimileri de "peynirli cips kokusu" duyduklarını belirtti.

Sanal ortamda İstanbul'u saran ilginç kokunun sebebi ve kaynağı ile ilgili çeşitli iddialar da ortaya atıldı.
Bu iddialardan biri aşırı sıcak havadan asfalttaki ziftin eridiği ve şehri saran bu kokunun ortaya çıkmasını sağladığıydı.

Konuyla ilgili diğer kullanıcıların görüşleri ise, kokunun kentteki ıhlamur ağaçlarından kaynaklandığı veya kanalizasyon sularının karıştığı derelerden yayıldığı şeklindeydi.
Şu ana dek İstanbul'daki garip kokunun sebebi anlaşılamazken, kaynağıyla ilgili tartışmalar da sürüyor.

Bazı yorumlar şu şekilde:

anlamadığım bir şekilde bizim evde de olan kokudur.
acaba evde mi sorun var dedim alt dairelere baktım oralarda da var.


ciddi ciddi var böyle bir şey. sıcaklar kiremitler derken hiçbir bağ kuramadım ama cama çıktım dakikalardır derin nefes alıyorum bütün şehir bildiğin çorap kokuyor.

an itibariyle istanbul ortaköy'de de fena halde duyulan koku

sıcağın asfalt üzerindeki etkisi sebep olmuş olabilir.

kağıthane deresinden bütün istanbula yayılan kokudur. yıllardır halic'i temizlemekle övünen belediye 2 senedir derenin boka dönmesine göz yumdu ve sonuc da bu kağıthane deresi, baltalimani arıtma tesisi ve havaalanının oradaki arıtma tesisi bütün istanbulu boka buladı. bu aldığınız koku da sulfur oksit...

bugün pendik civarlarında da duyulan kokudur. burnu iyi koku alan müdürümüz yanık çorap kokuyor diye tutturdu, önce temizlikçilere her yeri arattı olmadı, hanginizin ayağı kokuyor diye hepimizi tek tek kokladı.


3 ayrı ilçede rastladığım vaka. kadıköy ataşehir ümraniye.

abartısız 3 gündür bu kokuyu sadece benim aldığımı düşünüp ''ulan kimse almıyor bu kokuyu demek ki kesin benden çıkıyor bu koku'' diyerek hergün 2 sefer banyo, artı 2 de hamam ziyareti yapmama sebep olmuş kokudur.

sözlük yazarlarının güncel espri kokusu pardon konusu olduğunu düşünürken camı açmamla odaya dolması bir olan kokudur. sokakta herkes birbirine "benim ayaklarımın temizliği senin yüzünde yoktur." diye çıkışıyor. olmaz olsun böyle koku, ben gidiyorum.

ataşehirde akşamdan beri hissettiğim ama bir türlü ifade edemediğim kokudur ki şimdi başlığı görünce dertlerime tercüman oldu.

istanbul bugün fazla yanık kilotlu çorap kokuyor

pembe bir metrobüs gördüm rüyamda / bütün kadınlar hep bir vagonda / gezinirken ciğerim doldu bir anda / yanık çorap kokusuyla

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.