22 Mayıs 2012 Salı

Pablo Escobar, üşüyen kızı için 2 milyon doları yaktı

Kolombiyalı uyuşturucu kaçakçısı. Uyuşturucudan elde ettiği kazançla 1989′da Forbes dergisinde dünyanın en zengin yedinci adamı ilan edildi.

Pablo Escobar
Pablo Escobar

Escobar Medellin caddelerinde genç bir araba hırsızı olarak suçlarına başladı. Mezarlıklardan mezar taşları çaldığı ve Antioquia‘nın diğer köylerinde sattığı iddia edilse de bu kanıtlanamamıştır. Bu tür işlerden sonra kokain gibi uyuşturucu işlerine başladı, 1970′lerde muazzam bir uyuşturucu imparatorluğu kurdu.

1980′lerde dev bir uyuşturucu kartelinin sahibiydi. Kolombiya yoluyla Amerika, Porto Riko, Meksika gibi ülkelerin uyuşturucu organizasyonunu bu kartel sayesinde yaptı. 1993 de girdiği silahlı çatışmada öldürüldü. Bunun gibi suçlardan dolayı dünyada en çok aranan suçlular arasında yer aldı.
   
Böyle bir uyuşturucu karteli kurup , hayatı boyunca bir kez bile sigara dahi içmemiş olması da ilgi çekici bir anekdottur.

kolombiyalı magazin dergisine oğlunun yaptığı açıklamaya göre saklandığı dağ evinde üşüyen kızını ısıtmak için 2 milyon dolar nakiti yakmıştır.

Türkiye’de ki Dolmabahçe Sarayı’nı soymak için plan yapmıştı ama öldürüldüğü için bu planını gerçekleştiremedi.

Ayrıca Pablo Escobar , üniversite okuyamadığı için yaşadığı pişmanlığı öfkeye dönüştürdüğünü ” Okuyamadım ama onları zehirleyebilecek güce sahibim. Bu her şeyi açıkılıyor. ” sözleri ile kanıtlamıştır.

Pablo Escobar, saklandığı köyün yerlilerine yerini söylememeleri karşılığında her kişiye çuvallarca para vermiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.