17 Mayıs 2012 Perşembe

Orduevlerine sakallı, cübbeli ve türbanlı girmek serbest

TSK kıyafeti düzenleyen yönetmelik değişti. "Sakallı, cübbeli ve türbanlı elbiseyle girilmez" ifadesi değişti

'Girişlerde kılık ve kıyafeti düzenleyen yönetmelik değişti. "Sakallı, cübbeli ve türbanlı elbiseyle girilmez" ifadesi değişti'

Orduevleri, askeri gazinolarda gerçekleştirilecek düğünlere katılan misafirlere yönelik türban, sarık, cübbe ve sakal yasağı kaldırıldı.

Orduevleri, Askeri Gazinolar ve Sosyal Tesisler Yönetmeliği’nde gerçekleştirilen değişiklik Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Milli Savunma Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülecek yönetmeliğin, düğün salonu kiralama işlemlerine yönelik Ek-27 nolu formda yapılan değişiklikle, orduevlerine türban, sarık, cübbe ve takke ile giriş serbest hale geldi.

Eski yönetmelikte yer alan “Yaşının ilerlemesi nedeniyle dini inançlarına uygun olarak sade bir şekilde sakal bırakmış kişiler ile yaşlı annelerden yüzü açık olacak şekilde eşarplı olanların dışında; a) Sakallı, cüppeli, sarıklı, takkeli, türbanlı vb. gibi çağdaş olmayan kıyafetlerle gelenler, b)Günlük sakal tıraşı olmamış, ütüsüz ve kirli elbiselerle gelenler, c) Yabancı uyruklu kişiler ordu evine giremezler” ifadeleri çıkarıldı.

2 yorum:

  1. TURKIYE MIN Nereye dogru gittigini merak ediyorum.
    Cagdaslik yolunda ilerlemektense, bu yuzyilda hergun bir adim degilde 20-30 adim geriledigimizin farkindamiyiz. BUNA Ne Zaman Dur diyecegiz gelin hepberaber elele verelim ve bu Yobazliga dur diyelim.

    YanıtlaSil
  2. Turkiye nereye gidiyor diye soruyorum, neden bu gise hep beraber elele verip dur demiyoruz. Cagdas bir yuzyilin ve Ataturk un cocuklari olarak, bu geri zihniyetlere el birligi ile dur diyelim.
    Butun dunya ilerler iken biz hergun bir adim degil 20-30 adim daha,hizli bir sekilde geriliyoruz. Bizi bu karanliga goturen insanlara ve yandaslarina DUR diyelim, butun bir ulke olarak, Atataurk cocuklari olarak simdi sesimizi yukseltmemizin zamani geldide geciyor bile.

    YanıtlaSil

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.