29 Mayıs 2012 Salı

Dünyada Kürtaj yasakları - Dünya Sağlık Örgütü raporları

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) raporlarına göre, kürtajın yasak olduğu ülkelerde sağlıksız koşullarda yapılan kürtajlar nedeniyle yılda 68 bin kadın hayatını kaybediyor.
2012 yılı itibariyle 73 ülkede kürtaj serbest; çoğunluğu Güney Amerika, Afrika ve Güneydoğu Asya'da olmak üzere 68 ülkede kürtaj yasak..

ntvmsnbc'nin haberine göre, aralarında Brezilya, Meksika, İran, Suriye ve Endonezya'nın da bulunduğu bu ülkelerde kürtaj yasağı hiçbir istisna olmaksızın uygulanıyor. Avrupa Birliği (AB) üyesi İrlanda ve Malta'da da kürtaj yasağı dikkat çekiyor.
Kürtaja yalnızca belirli durumlarda izin veren, aralarında Suudi Arabistan, İsrail, Arjantin, ve Tayland gibi 58 ülke var.

Bu ülkelerin yasalarına göre kürtaj, anne veya fetüsün sağlığının tehlikede olduğu durumlarda, tecavüz ve ensest sonucu oluşan hamileliklerde veya annenin ruhsal sağlığının korunması için uygulanabiliyor.
Dünya Sağlık Örgütü, yasağın uygulandığı ülkelerde kürtajın ortadan kalkmadığını, ancak uygun olmayan koşullarda, işinin ehli olmayan kişilerce gerçekleştirildiğine dikkat çekiyor.
Buna göre dünya çapında her yıl 68 bin kadın sağlıksız kürtaj nedeniyle hayatını kaybediyor. (EKN)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.