10 Mayıs 2012 Perşembe

Çocuk Emzirmek yeniden moda oldu - Bağımlı Ebeveynlik - Time Dergisi

Bir dönem beyaz Türk annelerin "Aman göğüslerim sarkıyor" diye emzirmediği çocukların dönemi kapandı.. Ortalama Türk anneleri dünyada en çok emziren anneler olarak biliniyor. Anne sütü bebek için çok büyük önem taşıyor; bebeği hastalıklara karşı koruyor ve bağışıklık sisteminin gelişimini destekliyor.. Dünya kadınları da emzirmenin faydalarını keşfetti. Anne ve çocuk için en sağlıklı beslenme şekillerinden olan emzirmek Time dergisinin kapağındaydı.

BAĞIMLI EBEVEYNLER
Time'ın bu haftaki kapak fotoğrafında Jamie Lynne vardı. Lynne çocuğunu emzirirken fotoğraflandı. Dr. Bill Sears ve karısının "Bağımlı Ebebeynlik" teorisinden yola çıkarak hazırlanan dergide anne / çocuk ilişkisi ve aileyle kurduğu bağlar konu edildi. Dünyadaki yeni trend: Bağımlı ebeveynler.. Bağımlı ebeveynleri konu edinen derginin bu sayısı oldukça tartışılacak gibi görünüyor


YENİ TREND BU


Kate Pickert'in Time'in bu haftaki kapağında yer alan 3 yaşındaki çocuğu ile beraber yer alan Los Angeles'li anne Jamie Lynne Grumet, Martin Schoeller tarafından fotoğraflandı. Bağımlı Ebebeynlik 1992 senesinde Dr. Bill Sears ve karısı tarafından yazılan Bebek Kitabı'ndan sonraki son 20 yılda popülerliği arttırdı. 3 ana ilkesi emzirerek beslemek, birlikte uyumak ve bebek giyimi. Bunlar sayesinde çocuklar aileleriyle daha sıkı bağ kuruyorlar.

ANNESİNİ EMEN ÇOCUK FİKRİ HOŞUMA GİDİYOR

DR. Sears'ın metodunu kullanan 4 aileyi fotoğraflayan dergi her anneyi çocuk veya çocuklarını emzirirken çekti. Madonna ve Çocuğun dini resimlerini referans alan Schoeller, "Emzirmeye karar verdiğiniz çocuklarını emziren anneleri düşünün ki bu belli bi yaşa geldikten sonra imkansız.. Alışılmadık bir durum olmasına rağmen annelerini emmek için ayakta duran çocuk fikri hoşuma gidiyor." dedi.

BEN DE BÖYLE BÜYÜDÜM

Schoeller tarafından fotoğraflanan 4 aile de Dr. Bill Sears'ın kitabına hakim ama farklı sebeblerden dolayı bu felsefeyi benimsemişler.. Jamie Lynne Grumet göre; bunun kararı yetişmeden kaynaklanan doğal içgüdü. Çünkü kendisi de bir bağımlı bir ailenin çocuğu.. Ablası da çocuklarını böyle yetiştirmiş. "Ben de bu yöntemle büyüdüm ve çocuklarımı da asla başka bir yöntemle büyütmem" diyor. 

kaynak:ensonhaber.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.