28 Mayıs 2012 Pazartesi

Bodrum Belediyesine operasyon - Muhalif Belediyelere geçit yok

Muhalif Belediyelere operasyonlar sürüyor.Muğla'nın Bodrum ilçesinde sabahın erken saatlerinde polis tarafından Bodrum Belediyesi'ne baskın düzenlendi. Yaklaşık 40 polisin görev aldığı operasyonda, Mimar ve Fen İşleri Müdürlüğü'nde arama ve incelemeler devam ediyor.

Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından geçen yıl haziran ayında başlatılan bir soruşturma kapsamında Bodrum Sulh Ceza Mahkemesi'nden alınan arama kararı ile Bodrum ve İzmir'de 15 ayrı yere Muğla Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince operasyon düzenlendi.

Operasyonda aralarında Bodrum Belediyesi çalışanları ve kamu görevlilerinin de bulunduğu 71 kişinin şüpheli sıfatıyla ifadesine başvuruldu.

Operasyon kapsamında gözaltına alınanlardan 7'si, ''İhaleye fesat karıştırma, görevi kötüye kullanma, rüşvet ve suç işlemek amacıyla örgüt kurdukları'' iddiasıyla gözaltında tutuluyor. Gözaltına alınan 8 kişinin ise ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldığı öğrenildi.


Operasyonun başlamasının ardından Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ve Belediye Meclisi üyeleri belediyeye geldi.

'ÜZÜCÜ BİR OLAY'
Kocadon, gazetecilere makamında yaptığı açıklamada, geçen yıl polis ekiplerince belediyeden bazı evrakların incelemek için alındığını belirtti.

Bugün de polis ekiplerinin belediyeye gelerek yeni bir inceleme yaptığını ifade eden Kocadon, ''Çok değerli, özelikle Bodrum'u bugünlere getiren bazı eski memur arkadaşlarımızı ifadelerini almak üzere emniyete götürdüler. Bu üzücü bir olay. Bodrum Belediyesi'nde göreve başladığımızdan bu yana, memurlarla gece gündüz çalışarak yeni bir Bodrum yaptık. İfadelerinin alınmasından sonra hepsinin serbest bırakılacağına inanıyorum. Bütün memur arkadaşlarıma güveniyorum. İnanıyorum ki görevlerini kötüye kullanmadılar'' dedi.

Kocadon, aralarında Bodrum Belediye Meclisi üyesi F.Ö.'nün de bulunduğu 14 belediye çalışanının gözaltında olduğunu kaydetti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.