19 Mayıs 2012 Cumartesi

Başbakan Erdoğan: "Gerçek 19 Mayıs Böyle Kutlanır"

Başbakan Tayyip Erdoğan, yönetmelikte yapılan değişiklikle getirilen yeni bayram kutlamalarıyla ilgili, "Gerçek bayrama çevirdik. Bayram böyle olur. Öbürü, demir perde ülkelerine ait bayramlardı" dedi. Erdoğan, gençlere, "Demokrasiye sahip çıkın. Milli irade zafiyet kabul etmez. Demokrasi ihmal kaldırmaz" mesajı verdi.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Türkiye'nin dört bir tarafından gelen gençleri Başbakanlık'ta kabul eden Erdoğan, konuşmasında şu mesajları verdi:
ÖLENE KADAR KALIYORLAR:
Parti tüzüğümüzde, ‘3 dönem arka arkaya milletvekili olan 4. dönem ara vermek durumundadır' dedik. Neden? Çünkü gelip buraya bir oturduktan sonra bir daha ölene kadar orada kalıyorlar. Böyle şey olmaz. Dedik ki ‘ara vermemiz lazım.' Arkadan gelenler de buralarda kendilerine yer bulabilsinler. Bunun önünü açtık.

DEMOKRASİ İHMALİ KALDIRMAZ:
Milli irade zafiyet kabul etmez. Demokrasi her türlü inkarı kaldırmadığı gibi ihmali de asla kaldırmaz. Zor bir coğrafyada yaşıyoruz. Başlattığımız reformlara salip çıkılmazsa, daha ileri taşınmazsa, yani bayrak yarışında bir zafiyet gösterilirse bütün kazanımlar uçup gider. Bizim geriye dönmeye asla ve asla tahammülümüz yok.


DEMİR PERDE ÖRNEĞİ:
19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı. Bakın burada Atatürk'ü anma var, gençlik var, sportif etkinlikler var. Bakın artık tanklar toplar yürümüyor, belediyenin araçları, gereçleri yürümüyor. Artık bir şenlik var; ortada gençlik var, sportif etkinlikler var. Ve bunu neye çevirdik? Gerçek bayrama çevirdik. Bayram böyle olur. Öbürü demir perde ülkelerine ait bayramlardı. Bunu başarmanın coşkusuyla sizlerle bir aradayız. 19 Mayıs bir değişimin, dönüşümün Türkiye'de tarihi oldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.