9 Nisan 2012 Pazartesi

Türkiye'de dul kadın olmanın zorlukları - Ayakta Kalmak - Direnmek

Türkiye'de dul kadın olmak gerçekten çok zordur. Gerek çalışma gerekse diğer alanlarda sürekli önünüze engeller çıkarılır.


Bir kere  erkekler dul kadınlara  "boşta kalmış kaybedecek bir şeyi olmayan potansiyel bir cinsel obje" olarak görürler. Sürekli dul kadından bir iaşret bekler ya da  gönderirler.




Dul olmak,kadınlar için elbette,erkeklerden daha zor.Çünkü,genelde erkeklerin,maddi bir dayanağı oluyor.Kadınlar öylemi ya?Dul kalınca,bir meslek sahibi olmayan kadınlar,anne ve babalarının yanında yaşamaya başlıyorlar.Ama,o evden çıkan kız gitmiştir artık. 
Baba ocağına,dul bir kadın olarak dönülmüştür. 


Mahallede dul kadın,kendine,bir erkek arkadaş bulursa,mahallenin erkekleri,birden namus bekçisi kesilir.O ahlak bekçisi kesilen erkeklerin,büyük kısmı,o dul kadınla birlikte olmak isterlerde ondan.Bu bir eğitim ve kültür sorunudur.Cinsellik konusunda,yanlış yönlendirdiler bizi.Cinselliği ayıp,tabu tabu sayan bir zihniyet,hala ne yazık ki var.İnsanların,özel yaşamlarına saygı göstermemek,ne yazık ki,hala toplumumuzda var.Erkek egemen bir toplum ne yazık ki,hala hüküm sürüyor.Kadınlara karşı negatif ayrımcılık son bulmalıdır. 


Eğer,bunlar son bulursa,inanın erkeklerin de yararınadır.Çünkü,diyelim bir erkek,bir kadından çok hoşlanıyor.Kadına,eğer duygularını açarsa,kadınların çoğu aşırı tepki gösterir.Niye?Bütün erkeklerin aynı olduğu yönünde,bir genelleme yapmaları.Çünkü,erkeklere güvenmiyorlar.Oysa,kadın ve erkeklerin eşit olduğu bir toplumda,insanlar duygularını ve gönül ilişkilerini özgürce yaşayabilirler!.. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.