9 Nisan 2012 Pazartesi

Süper Final''in kura çekimi fikstürü - maçlar ve haftalar

Olimpiyatevi'nde saat 11.00'de başlayacak kura çekimine, Spor Toto Süper Lig'in 34 haftalık Lig Grubu'nu ilk 8 sırada tamamlayacak kulüplerin temsilcileri ile Türkiye Futbol Federasyonu yöneticileri katılacak.

Spor Toto Süper Lig'in 8 Nisan 2012 tarihinde sona erecek 34 haftalık periyodunun ardından başlayacak olan Süper Final Şampiyonluk Grubu'nda ligi ilk 4 sırada bitiren takımlar yer alırken, Süper Final Avrupa Ligi Grubu'nda ise ligi 5, 6, 7 ve 8. sırada bitiren takımlar bulunacak.
Süper Final kuraları çekiliyor
Süper Finalde ilk hafta maçları 14-15 nisan, ikinci hafta maçları 21-22 nisan, 3. hafta maçları 28-29 nisan, 4. hafta maçları 2-3 mayıs, 5. hafta maçları 5-6 mayıs, 6. ve son hafta maçları da 12-13 mayıs'ta oynanacak.

Bu arada, UEFA Avrupa Ligi'ne katılacak üçüncü takımı belirleyecek ve Süper Final Şampiyonluk Grubu 4'üncüsüyle, Süper Final Avrupa Ligi Grubu'nun 1'incisi arasındaki karşılaşma ise 20 Mayıs 2012 Pazar günü oynanacak.

Süper Final maçlarına ev sahipliği yapacak şehirler, bando ve perkisyon gösterileriyle, statlar ise açılış seramonileriyle renklenecek.

Karşılaşmalar için maçlardan önce ellerinde kulüplerin bayraklarıyla 100'e yakın çocuk sahaya çıkıp tribünleri coşturacak.

KİM, NASIL BAŞLAYACAK?
Spor Toto Süper Lig'de 2011-2012 normal sezonu Manisaspor-Galatasaray maçıyla tamamlanırken, şampiyonluk mücadelesi verecek ekiplerden Galatasaray, Süper Final'e 39 puanla başlayacak.

Süper Final Şampiyonluk Grubu'nda yer alacak ekiplerin son hafta oynadıkları müsabakaların ardından Galatasaray, Fenerbahçe, Trabzonspor ve Beşiktaş'ın Süper Final'e başlayacakları puanlar da belli oldu.

Galatasaray'ın 39 puanla yer alacağı Süper Final'de Fenerbahçe 34, Trabzonspor ve Beşiktaş ise 28'er puanla başlayacak.

Galatasaray ve Beşiktaş normal sezondaki puanlarının yarısı alındığı Süper Final'de kendilerine 0,5 puan eklendiği için diğer takımlarla olası puan eşitliği halinde bir alt sırada yer alacak.

AVRUPA KUPALARINA KATILIM
Ligi beşinci ile sekizinci sıralarda tamamlayan diğer 4 ekip Eskişehirspor, İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Sivasspor ve Bursaspor da Avrupa kupalarına katılmak için mücadele edecekleri Süper Final'e 25'er puanla başlayacak.

Bu ekiplerden Bursaspor statü gereği diğer takımlarla olası puan eşitliği halinde bir alt sırada yer alacak. Spor Toto Süper Lig şampiyonu ile Avrupa kupalarına katılacak takımları belirleyecek Süper Final'in kura çekimi yarın İstanbul'da yapılacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.