12 Nisan 2012 Perşembe

Galatasaray Fenerbahçe Ülker'i rahat geçti - yenilmez armada ter attı

Beko Basketbol Ligi 27. hafta maçında lider Galatasaray Medical Park, Abdi İpekçi Spor Salonu'nda Fenerbahçe Ülker'i 84-72'lik skorla farklı mağlup etti...

Derbi 'Park'lı bitti!Beko Basketbol Ligi'nin 27. haftasında oynanan derbi maçta ezeli rakibi Fenerbahçe Ülker'i 84-72 mağlup eden Galatasaray Medical Park, liderliğini sürdürdü. Bu sonuçla üst üste 4. maçından da mutlu sonla ayrılan sarı-kırmızılı takım, toplamda 23. galibiyetini elde etti. Galatasaray Medical Park, sezonun ilk yarısında 80-79 mağlup olduğu rakibinden rövanşı da farklı bir skorla aldı.

Sarı-kırmızılı ekip, böylece sezonun ilk yarısında yenildiği güçlü rakipleri Anadolu Efes, Beşiktaş Milangaz ve Fenerbahçe Ülker'i ikinci yarıdaki karşılaşmalarda mağlup etmeyi başardı.

Ligde geçen hafta Banvit'e kaybeden Fenerbahçe Ülker ise üst üste ikinci kez sahadan yenilgiyle ayrıldı. Ligde 5. sırada yer alan sarı-lacivertli takım, ezeli rakibi karşısında aldığı mağlubiyetle bu sezon 8. yenilgisini gördü.

Taraftarlar sahaya yabancı maddeler attı
Karşılaşmada ilk periyodun son anlarında hakemlerin kararına tepki gösteren sarı-kırmızılı taraftarlar sahaya yabancı maddeler attı.

Galatasaray Medical Parklı oyuncu Ender Arslan'ın girdiği mücadele sonucunda yerde kaldığı pozisyonda hakemler devam kararı verirken, topu kapan Fenerbahçe Ülkerli oyuncular periyodun bitmesine 2 saniye kala basket yaptı. Bu karara çok sinirlenen taraftarlar, hakemler aleyhine tezahüratlarda bulunarak, sahayı pet bardak, çakmak gibi çeşitli yabancı maddeler attı.

Taraftarların bu eylemi nedeniyle salonda birinci uyarı anonsu yapıldı.

Oktay Mahmuti'nin uyarısıyla sakinleştiler
Sarı-kırmızılı taraftarların tepkisi ilk periyodun sonunda da devam etti. Taraftarlar, periyodun tamamlanmasıyla oturdukları bölüme geçen Fenerbahçe Ülkerli oyunculara yabancı madde atarken, bu kez ikinci kez uyarı anonsu yapıldı.

Bunun üzerine anons yapılan mikrofonu alan Galatasaray Medical Park Başantrenörü Oktay Mahmuti, sinirli bir şekilde taraftarlardan yabancı madde atmamalarını istedi. Taraftarlar, Mahmuti'nin bu uyarısını dikkate alıp, yabancı madde atmayı bıraktılar.

Aziz Yıldırım aleyhine tezahürat
Galatasaraylı taraftarlar, karşılaşmada Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım aleyhine tezahürat yaptılar.

Aziz Yıldırım aleyhine küfürlü tezahüratta bulunan taraftarlar, maçı takip eden Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Ali Koç aleyhine de bağırdılar. Sarı-kırmızılı taraftarların, karşılaşmanın sonunda da protokol tribününden ayrılan Ali Koç'a tepki gösterdikleri görüldü. Galatasaray Medical Parklı oyuncular, karşılaşmanın ardından galibiyetin sevincini taraftarlarıyla paylaştılar.

Bu arada maçın son dakikalarında pota arkasındaki tribünde Galatasaraylı taraftarlar arasında kısa süreli gerginlik yaşandı.

Galatasaray Medical Park: 84 - Fenerbahçe Ülker: 72

Salon: Abdi İpekçi

Hakemler: Mehmet Keseratar, Murat Biricik, Ahmet Ersan Ergüler

Galatasaray Medical Park: Lucas 12, Dedovic 11, Göksenin Köksal, Savovic, Furkan Aldemir 18, Lakovic 17, Shumpert 2, Tutku 5, Andric 12, Ender Arslan 3, Cevher Özer 4

Fenerbahçe Ülker: Ukic 13, Bogdanovic 8, Preldzic 6, Kaya Peker 5, Gist 11, Mirsad Türkcan 5, Ömer Onan 5, Engin Atsür 7, Oğuz Savaş 12

1. Periyot: 20-23

Devre: 39-38

3. Periyot: 62-50

Karşılıklı sayılarla başlayan maçta 5. dakika 11-9 Galatasaray Medical Park lehine geçildi. İki takımın da öne geçmek için büyük efor sarf ettiği periyotta son dakikaya 20-19 ev sahibi ekip lehine girildi. Periyotun son dakikasında Fenerbahçe Ülkerli Mirsad Türkcan'ın turnike basketinin ardından Galatasaray Medical Park, hatalı yürüme nedeniyle top kaybetti. Oğuz Savaş ile pota altında bitime 2 saniye kala bir basket daha bulan Fenerbahçe Ülker, ilk periyotu 23-20 önde tamamladı.

İkinci periyotun ilk bölümünde daha iyi bir oyun ortaya koyan Fenerbahçe Ülker, Ukic, Ömer Onan ve Oğuz Savaş'ın basketleriyle 14. dakikayı 33-27, 17. dakikayı 38-32 önde geçti. Lucas'ın sayılarıyla toparlanan Galatasaray Medical Park, son dakikada Shumpert'in basketiyle 39-38 öne geçerek devreyi bu skorla önde kapadı.

Üçüncü periyota 10-1'lik seriyle başlayan Galatasaray Medical Park, 23. dakikada 10 sayılık (49-39) farka ulaştı. Fenerbahçe Ülker, Oğuz Savaş ve Ömer Onan'ın sayılarıyla 26. dakikada farkı 3 sayıya (51-48) kadar çekmesine karşın, seyircisinin desteği ve Tutku ile Andric'in sayılarıyla farkı yeniden artıran ev sahibi ekip, son periyota 12 sayı (62-50) önde girmeyi başardı.

Son periyota Lakovic'in üç sayılık atışlarıyla başlayan Galatasaray Medical Park farkı daha da artırdı. Dış şutlarda istediği sayıları bulamayan ve savunması adeta dağılan Fenerbahçe Ülker karşısında, sarı kırmızılılar 35. dakikada 20 sayılık (78-58) farka ulaştı. Son bölümünde daha rahat bir oyun ortaya koyan Galatasaray Medical Park, karşılaşmadan 84-72 galip ayrıldı.

Ligin ilk yarısında yapılan maçı 80-79 kaybeden sarı-kırmızılar, bu sonuçla rakibinden rövanşı aldı.

Karşılaşmada ribaundlarda sarı-kırmızılılar büyük üstünlük kurdu. Galatasaray Medical Park 8'i hücum olmak üzere toplam 40 ribaund alırken, konuk ekip 4'ü hücum 25 ribaund aldı. Maçta en çok ribaund alan oyuncu 12 ribaundla sarı-kırmızılıların genç oyuncusu Furkan Aldemir oldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.