18 Nisan 2012 Çarşamba

Fırtına Tüm Türkiye'de Etkili oluyor - İstanbul'da Son durum

İstanbul'da aniden çıkan fırnına kenti savaş alanına çevirdi. Çatılar uçtu, ağaçlar devrildi, sokakta fırtınaya yakalanan vatandaşlar zor anlar yaşadı

Fatih Sultan Köprüsü Kavacık istikametinde bir TIR devrildi. Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin çatısı uçtu. İstanbul itfaiyesi alarma geçti. Maltepe'de bir binanın çatısı çöktü.

Sultanbeyli'de çatılar yola uçtu. Bir minibüsün uçan çatıların altında kaldı. Olayda çok sayıda yaralı olduğu belirtildi. Yaralıların bir kısma çevredeki hastanelere kaldırıldı.

Sarayburnu açıklarında lodos fırtınası nedeniyle deniz kazası oldu. Ahırkapı açıklarında da içinde 10 kişinin bulunduğu bir teknede yangın çıktı.

Dolmabahçe Sarayı'nın bahçesinde bulunan bir ağaç ortadan iki ayrılarak kaldırıma devrildi. Okmeydanı'nda ise üzerine ağaç devrilen minibüste bulunan 2 kişi yaralandı.

İstanbul'da etkili olan fırtına nedeniyle Boğaziçi Köprüsü Avrupa'dan Anadolu'ya geçişlerde trafiğe kapatıldı.

Taksim'de bir otelin yerinden çıkan camlarını işçiler güçlükle tutabildi. Aniden başlayan rüzgar kısa sürede fırtınaya dönüştü. Taksim Meydanı'nda ve İstiklal Caddesi'nde yürüyen vatandaşlar ayakta durmakta zorlandı.

Bir otelin, fırtına yüzünden yerinden çıkan camlarını işçiler güçlükle tutabildi. Çiçekçilerin çiçek tezgahları etrafa dağıldı. Farklı noktalardan gelen çatı uçtuğuna, ağaç devrildiğine yönelik ihbarlar üzerine itfaiye ekipleri seferber oldu.

Rüzgar nedeniyle Yenibosna'da ağaçları devirdi. Devrilen ağaç sebebiyle Yenibosna E-5 bağlantı yolu trafiğe kapandı.

İstanbul'da yaşanan şiddetli rüzgar ve fırtına nedeniyle Kapalıçarşı’nın çatısı zarar gördü, Bayrampaşa’da bir caminin minaresi çöktü. Nişantaşı’nda inşaat halindeki bir binanın dış kaplaması büyük bir gürültüyle çöktü.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre, iç ve batı bölgelerde görülecek yağışların, Ege, Marmara ve Batı Akdeniz'de yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Hava sıcaklığı, batı bölgelerde 6 ila 8 derece azalacak, iç ve doğu bölgelerde 8 ila 10 derece artacak.

Rüzgarın, genellikle güneyli yönlerden orta kuvvette, İç ve Batı bölgelerde kuvvetli yer yer fırtına (70-90 km/s) şeklinde esmesi bekleniyor.


Ayrıca Denizli'de şiddetli lodosun şarampole yuvarladığı 28 yaşındaki motosiklet sürücüsü yaşamını yitirdi. Isparta'da uçan çatı parçasının kafasına isabet ettiği 41 yaşındaki kadın ağır yaralandı 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.