19 Nisan 2012 Perşembe

Dr. Ersin Arslan’ın bıçaklanarak öldürülmesine büyük tepki

Gaziantep'te kalp damar cerrahisi uzmanı Dr. Ersin Arslan'ın önceki gün hasta yakını tarafından bıçaklanarak öldürülmesine tepki göstermek için sağlık çalışanları tüm Türkiye çapında bir günlük iş bırakma eylemi yaptı. Eylem kapsamında yurdun birçok şehrinde doktorlar protesto yürüyüşleri yapıldı. Hastalar ve hasta yakınları ise, eylem yapan doktorlara, "Polisler şehit olduğunda diğer arkadaşları görevi bırakıyor mu? Öğretmenler öldürüldüğü zaman diğer öğretmenler görevlerini bırakıyorlar mı?" diyerek tepki gösterdi.

pic.twitter.com/CXmK9txNGaziantep'te kalp damar cerrahisi uzmanı Dr. Ersin Arslan'ın önceki gün hasta yakını tarafından bıçaklanarak öldürülmesine tepki göstermek için sağlık çalışanları bir günlük iş bırakma eylemi başlattı.


İstanbul'da Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi önünde toplanan binlerce doktor, Aslan için yürüyüşe geçti. İl olarak çalıştıkları hastane önünde eylem yapan sağlık çalışanları, daha sonra sloganlar atarak Beyazıt Meydanı'na yürüdü. Beyaz önlüklerini giyerek yürüyen sağlık çalışanları renkli görüntüler oluştururken, Aksaray istikametinin de trafiğe kapatıldığı görüldü. Bazı doktorlar, gözyaşlarını tutamadı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.